Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2023 11:00
Čas čtení 2:06
Tereza Patočková

Video: Tiktoker vytiskl na 3D tiskárně domek pro žábu. Co se stalo pak, nikdo nečekal

Video: Tiktoker vytiskl na 3D tiskárně domek pro žábu. Co se stalo pak, nikdo nečekal
Zdroj: Pexels/Глеб Коровко/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI TIKTOK ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Tiktoker a milovník zvířat s nickem Dazza rozněžnil lidi po celém světě. Stačila mu k tomu jedna 3D tiskárna a zjištění, že v jeho plotě žije malá žabka. Co se však z prvotního nápadu vyvinulo, nikdo nečekal.

Dazzovi přišlo líto, že žabka žije v obyčejné kovové rouře, a rozhodl se jí dát vlastní domov. Žábě, kterou pojmenoval Frodrick, tak pomocí 3D tiskárny vytiskl malý jednoduchý domek, který připevnil na konec roury, a tím ji zastřešil. O svůj nápad se podělil na TikToku. Jeho video se stalo hitem.

Malý projekt se rychle rozrostl 

Postupem času se Dazza rozhodl informovat o tom, jak jeho projekt pokračuje dál. Nové apartmá se však Frodrickovi příliš nepozdávalo. „Nenáviděl to a o týden později mě lidé na TikToku začali bombardovat zprávami, že potřebuje do domku snadnější přístup a terasu, která se naplní vodou. Byly to fakt skvělé nápady, a tak jsem začal s druhým návrhem,” vysvětluje začátek projektu, který se následně rozrostl do nevídaných rozměrů.  

Doporučeno
Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost 8. března 2023 12:10

Ačkoli si Dazza zpočátku myslel, že jeho nový a vylepšený dům vypadá dokonale, sledující jej rychle vyvedli z omylu a žádali o další úpravy, tentokrát žabí bazén. Dazza byl z nápadu nadšený a k druhému návrhu domku vytvořil ještě bazén s rostlinami a vodopádem. „Fredrick bazén ocenil, a dokonce si přizval kamaráda. Objevil se ale jiný problém, vačice, která představovala nebezpečí,“ říká Dazza. 


„Aniž bychom věděli, co má vačice, která se začala kolem domu Frodricka ochomýtat, za úmysly, rozhodli jsme se udělat kryt a únikovou jeskyni, do které by se nedostala a Frodovi by poskytla útočiště před nebezpečím,“ pokračuje Dazza ve vysvětlování záměrů svého projektu. 

@unknowndazza Replying to @JoniVander88 Frodrick has a pool now ☺️🥹, needs plants and rainwater tho #frodrick #resortliving #aFrodsLife #3dprinting ♬ Blue - Flume Remix - Eiffel 65

Z domku se stala luxusní vilka

Noční kamera, kterou tiktoker nainstaloval tak, aby měl přehled o všem, co se v žabí vile děje, ukazovala záběry vačice, která přes plot přichází opětovně narušit novým obyvatelům 3D domku večer. Žádná ze žab však k Dazzově prvotnímu znepokojení do nouzové jeskyně nenaskočila. Ukázalo se totiž, že se vačice jen chodila napít vody z bazénu.

I přesto, že dům už tou dobou vypadal jako luxusní vila, Dazzovi sledující stále přicházeli s novými a novými nápady na její vylepšení. Krátce po nouzové jeskyni tak přibylo například světlo na verandu, které by přilákalo brouky a mušky, na kterých by žáby mohly povečeřet. „Po spoustě návrhů jsme skončili u designu této vesmírné lodi a k ní jsme přidali další jezírko,“ vysvětluje. 

Doporučeno
Tiktokeři bojují proti ropnému projektu. Heslo #stopwillow se na síti šíří rychlostí klimatické změny Tiktokeři bojují proti ropnému projektu. Heslo #stopwillow se na síti šíří rychlostí klimatické změny 10. března 2023 19:35

Žáby se v novém sídle cítily velice komfortně, podle Dazza možná až moc. Frodrick se ve svém novém domku začal pářit a zanedlouho bylo nové jezírko plné vajíček, ze kterých se klubali pulci. „Na to jsme museli reagovat a přidali jsme pro pulce rampu, aby se ve chvíli, kdy jim narostou nohy, dostali do domu,“ říká tiktoker. Tím svůj projekt zakončil.

Dazzovi followeři byli z celé cesty, u které mohli být s ním, zcela nadšení. „Tohle si musí vzít Pixar,“ napsal jeden. „Frod a jeho malý svět je jediná ‚reality show‘, kterou sleduji,“ dodal další. 

Podívej se na sestřih a celý příběh.

@unknowndazza The Full Frod Story! It’s been a crazy journey from 0 to 60k people of Frodrick! Appreciate your ideas and support☺️ #Frodrick #startedfromthebottomnowwehere #FrodHouse ♬ Enemy feat. J.I.D. (from the series Arcane League of Legends) - Imagine Dragons
 
Domů
Sdílet
Diskuse