Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
18. března 2023 13:06
Čas čtení 0:48

Novak Djoković si nezahraje na Miami Open. Stále není očkovaný proti koronaviru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Novak Djoković si nezahraje na Miami Open. Stále není očkovaný proti koronaviru
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff

Světová tenisová jednička Novak Djoković přijde o Miami Open, které startuje příští týden. Nedostal výjimku z povinného očkování, které je nutné pro vstup do Spojených států.

Organizátoři Miami Open na začátku března na Twitteru podpořili žádost Novaka Djokoviće o udělení výjimky pro vstup do Spojených států. Ta by mu umožnila zúčastnit se turnaje i přesto, že není očkován proti koronaviru. Vakcína je pro cizince, kteří chtějí vstoupit do země, povinná až do května. Djoković výjimku ale nedostal, a tak si na turnaji nezahraje, informuje o tom Washignton Post.

10. června 2022 11:30 Čas čtení 7:02 Výhře jsem nejdřív nevěřila. Mým snem je dostat se do světové špičky, říká juniorská šampionka French Open Lucie Havlíčková Výhře jsem nejdřív nevěřila. Mým snem je dostat se do světové špičky, říká juniorská šampionka French Open Lucie Havlíčková

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion je odpůrcem povinného očkování proti koronaviru a nestartoval ani na loňském US Open a Australian Open. 

„Jsme jedním z předních turnajů na světě, takže bychom samozřejmě chtěli, aby u nás hráli ti nejlepší hráči,“ uvedl pro BBC ředitel Miami Open James Blake. „Dělali jsme, co jsme mohli. Snažili jsme se přesvědčit příslušné orgány, ale je to mimo naši pravomoc. Zkusili jsme to, ale bohužel si (Djoković) v Miami nezahraje,“ dodal. 

Djoković si po neúspěšném pokusu dostat se na Miami Open zahraje až na Masters v Monte Carlu na začátku dubna. 

Zpět
Sdílet
Diskuse