Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2023 9:45
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

The Weeknd získal dva zápisy v Guinnessově knize rekordů. Je nejposlouchanějším umělcem na Spotify

The Weeknd získal dva zápisy v Guinnessově knize rekordů. Je nejposlouchanějším umělcem na Spotify
Zdroj: Getty Images/Joseph Okpako
HUDBA GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ THE WEEKND ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kanadský zpěvák překonal hned dva rekordy dohromady. K tomu mu pomohla skutečnost, že se stal prvním zpěvákem na platformě Spotify, který překročil hranici 100 milionů posluchačů měsíčně.

Třiatřicetiletý umělec, jehož občanské jméno je Abel Tesfaye, si prakticky uzmul titul nejpopulárnějšího zpěváka na světě. Jak uvádí The New York Post, své konkurenty válcuje. Nestačí ně něj ani Miley Cyrus, která má 82,3 milionu posluchačů měsíčně, Shakira s 81,7 milionu, Taylor Swift s 80,3 milionu ani Rihanna se 78,2 milionu.

Co se týká mužské konkurence, tam to má ještě jednodušší. Nejbližší „konkurent“ je Ed Sheeran, který má 77,5 milionu měsíčních posluchačů Spotify.

Doporučeno
Blinding Lights od The Weeknda je nejposlouchanější písní v historii Spotify Blinding Lights od The Weeknda je nejposlouchanější písní v historii Spotify 2. ledna 2023 14:57

The Weeknd the GOAT

Nejedná se samozřejmě o první zápis do hudebních historických žebříčků. V roce 2015 měl na Spotify jedno z nejstreamovanějších alb a v hitparádě Billboard's Hot 100 se jako sólo umělec umístil v TOP 10 rekordních týdnů za sebou.

Jeho hudební síla je tak velká, že se s ním těžko soutěží. Své o tom ví i výše zmíněný Sheeran, jehož světový megahit Shape of You, jakožto nejstreamovanější píseň na Spotify, byl na konci roku 2022 překonán Weekndovou hitovkou Blinding Lights. Ta má k dnešnímu dni 3 478 336 306 poslechů. Aby toho nebylo málo, tato píseň je taktéž nejdéle se držící skladbou v rámci žebříčku Billboard Hot 100, kde se udržela celých 90 týdnů.

Že jeho velikost dosahuje až k popovému fenoménu Michaelu Jacksonovi, potvrzuje i fakt, že se na začátku měsíce jako jediný mužský interpret dokázal umístit s písněmi hned ze tří alb na prvním místě. K tomu mu pomohla hitovka Die For You (Remix) ve spolupráci s Arianou Grande.

Domů
Sdílet
Diskuse