Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
22. března 2023 17:38
Čas čtení 0:48

Kalkulačka: Vypočítej si, jaký budeš mít důchod

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kalkulačka: Vypočítej si, jaký budeš mít důchod
Zdroj: Pixnio/volně k užití

Důchodová kalkulačka ti na pár kliknutí vypočítá, jaký důchod tě v budoucnu čeká.

V současné době platí, že lidé narození po roce 1971 budou odcházet do důchodu ve věku 65 let. Je tedy pravděpodobné, že se tě odchod do důchodu zatím netýká, ale již nyní si můžeš vypočítat, jakou penzi budeš jednoho dne pobírat. Důchodová kalkulačka na webu ČSSZ ti za pár sekund ukáže, zda tě čeká zářná, nebo méně veselá budoucnost.

22. března 2023 16:10 Čas čtení 1:14 V Praze se dnes opět uskuteční pochod za zavedení rychlosti 30 km/h. Které cesty zablokuje? V Praze se dnes opět uskuteční pochod za zavedení rychlosti 30 km/h. Které cesty zablokuje?

Důchod si můžeš vypočítat na webu České správy sociálního zabezpečení. Do aplikace se přihlásíš pomocí e-identity nebo datové schránky, kterou by do konce března měli mít všichni živnostníci, spolky i nadace. U elektronické identity si pak můžeš vybrat hned z několika možností, od mobilního klíče eGovernment přes eObčanku až po bankovní identitu, která je nejsnazší a zvládne ji opravdu každý.

Tvůj účet u České správy sociálního zabezpečení si pak automaticky načte data z tvého bankovního účtu či datové schránky a zcela sám tak získá potřebné informace, na základě kterých ti vypočítá starobní důchod.

Po přihlášení se ti tedy otevře stránka, na níž uvidíš svoje jméno, příjmení, datum narození a místo narození, kterou stačí potvrdit a přesunout se dál. V posledním kroku už pak pouze vyplníš rodné číslo, datum narození a ženy navíc uvedou počet dětí. Pak už jenom klikneš a výsledek je na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse