Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti FIXED.
5. dubna 2023 12:30
Čas čtení 3:18
Sponzorovaný obsah

8 vychytávek, které ti usnadní každodenní život. Dej sbohem otiskům na displeji i nervům v kuchyni

8 vychytávek, které ti usnadní každodenní život. Dej sbohem otiskům na displeji i nervům v kuchyni
Zdroj: Pexels/Fox
ZAJÍMAVOSTI TIPY DO DOMÁCNOSTI
Uložit Uložené

Ušetři si čas i nervy díky těmto skvělým vynálezům.

Ve světle každodenních starostí jsou to maličkosti. Ale v momentě, kdy se s nimi potýkáme, představují tyto situace problém, který dokáže minimálně na pár sekund rozhodit náš ledový klid. Třeba když odděluješ bílek od žloutku a u posledního vajíčka se to nepovede. Nebo si uděláš kávu, ale než si najdeš čas ji vypít, je studená. A co teprve displej na mobilu nebo tabletu, který nereaguje na prsty upatlané od jídla, když chceš swipnout na další video.

Co kdybychom ti řekli, že na tyto každodenní „problémky“ existují řešení? Toto je 8 věcí, které ti usnadní život. Jednou si je pořídíš a už nebudeš chtít fungovat bez nich.

Oddělovač žloutků

Ano, existuje. Takže pokud ti nefunguje trik s plastovou lahví, který obletěl TikTok, tady je řešení do 50 korun. Šikovnou věcičku si můžeš díky praktickému provedení uchytit za misku a rozklepnout vajíčko přímo do speciálního sítka, kterým proteče bílek, zatímco žloutek zůstane přichycený uvnitř. Nebo můžeš vyzkoušet tento hack, výsledek ale nezaručujeme.

@bayashi.tiktok #lifehack #egg #garlic ♬ Originalton - Neymar fan page

Náhradní uzávěry na lahve

Jednou za čas většinu z nás potká ten den, na jehož konci přijdeme domů unavení, možná trochu frustrovaní a máme chuť na skleničku dobrého vína nebo vychlazeného piva. Jenže otevírat flašku kvůli jedné malé skleničce je škoda, protože když zrovna nekoupíš lahev se znovupoužitelným víčkem, do rána ti nápoj zvětrá. Pokud ovšem nemáš doma univerzální zátku, díky které nebude do lahve pronikat vzduch, takže si tekutina zachová déle svou chuť. Zbytek lahve si tak můžeš dopít třeba druhý den.

Stylus FIXED na ovládání displeje

Podle studie společnosti App Annie tráví lidé na mobilu skoro 5 hodin denně. Jaké je tvoje skóre, snadno zjistíš ve statistikách svého telefonu, u mnohých lidí je to však ještě víc. Ať už tento čas trávíš produktivně, nebo scrollováním na TikToku, hodí se ti nástroj, se kterým se ti bude zařízení nejen lépe ovládat, ale také mnohem více využiješ jeho potenciál. A tím je Stylus od značky FIXED.

Pomůže ti třeba při vytváření to-do listů, rychleji s ním jde i psaní poznámek ve škole či na poradách. Oceníš ho také, pokud se věnuješ kreslení, úpravě fotek nebo grafice. Stylus dokonale kopíruje pohyb ruky. Má přesnost na jeden pixel, nulové zpoždění a bez problémů rozezná, jak tlustou čáru potřebuješ nakreslit. S mobilem či tabletem ho jenom připojíš přes bluetooth a můžeš začít pracovat. V neposlední řadě na něj displej reaguje naprosto vždycky, takže mokré či upatlané ruce nejsou problém.

koupit stylus
fixed, stylus
Zdroj: Fixed

Kamera s pamlskovačem

Teď tu máme něco pro majitele domácích mazlíčků, kteří musí čas od času nechat svého psího kamaráda doma. V dnešní době už to není problém, protože můžeme své miláčky sledovat prostřednictvím kamery, případně na ně i mluvit. Existují však zařízení, která dokážou zvířeti také vyslat pamlsek nebo mu připravit krmení. Jedním takovým je Furbo Dog Camera, se kterou se přes smartphone můžeš podívat, jestli ti zvířátko zrovna neničí vybavení bytu, vyfotit si ho nebo ho uplatit za svou nepřítomnost oblíbenou dobrůtkou.

Držák na krájení cibule

Když už jsme u toho vaření, dalším gamechangerem pro všechny, kteří tráví čas v kuchyni, je jednoduchý držák, díky němuž už se ti cibule nerozjede po prkénku na všechny světové strany. Vypadá trochu jako hřebínek a dá se pořídit za 40 Kč. Za málo peněz si tak ušetříš spoustu nervů. Protože kdo alespoň trochu vaří, ví, že cibule se zkrátka dává téměř do všeho, ale nakrájet ji je někdy boj o prsty.

@viajante_mundo The best way to cut the onion 🧅 😂 #onion #cooking #lifehacks #trick #foryou ♬ Stereo Love - instrumental

Hrneček, ve kterém ti káva nikdy nevychladne

Také si občas uvaříš kávu, ale potom jdeš třeba uklízet a vzpomeneš si na ni, až když je úplně studená? To ti pomůže vyřešit hrneček s ohřívačem, který udrží tvou kávu nebo čaj teplé klidně i několik hodin. Využiješ ho také jako cestovní hrnek, do kterého si můžeš udělat kafe, než odejdeš z domu, a vychutnat si ho teplé až v práci.

Chytrý květináč

Máme chytré telefony, hodinky, domácnost a v neposlední řadě můžeme mít i chytrý květináč. Ocení ho především ti, kteří bydlí v bytě a nemají možnost si vysadit bylinky na zahrádce či na balkoně. Chytrý květináč totiž můžeš mít kdekoliv v místnosti. Stačí ho naplnit vodou, vybrat si semínka, která zasadíš, a za pár týdnů sklízíš bohatou úrodu. Základní bylinky k vaření tak budeš mít vždycky po ruce, a hlavně čerstvé.

Rýžovar

Posledním tipem je rýžovar. Možná si teď říkáš, že nebudeš vyhazovat peníze za přístroj na vaření rýže, když si ji můžeš připravit i v klasickém hrnci. Ale věř, že jakmile ho jednou usadíš na kuchyňskou linku, nebudeš ho chtít vrátit. Vyhneš se totiž pravidelnému míchání a hlídání, jestli se rýže nepřipaluje. Pouze ji dáš do rýžovaru, zaleješ určeným množstvím vody a počkáš, až stroj zahlásí, že je tvůj oběd hotový. Než si ho vyzvedneš, bude ti rýži přihřívat, aby byla na talíři teplá a čerstvá. Navzdory názvu navíc můžeš v rýžovaru vařit i další potraviny, třeba čočku, fazole nebo pohanku, ti zkušenější zvládnou omelety a knedlíky.

Domů
Sdílet
Diskuse