Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
30. března 2023 10:52
Čas čtení 0:33

Ředitelka vedla školu u Prahy 11 let s falešným diplomem. Může strávit 8 let ve vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ředitelka vedla školu u Prahy 11 let s falešným diplomem. Může strávit 8 let ve vězení
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Ředitelka základní školy v Libčicích nad Vltavou u Prahy měla podle policie falešný diplom. Hrozí jí až osm let vězení, uvedl server iRozhlas. Okresní státní zástupce z Prahy-západ Petr Podroužek nyní šestapadesátiletou ženu obžaloval z trestných činů.

Žena čelí obvinění z podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny. Vedla libčickou školu od roku 2012, kdy vyhrála výběrové řízení. Při něm dodala vedení města údajnou kopii magisterského diplomu z Univerzity Karlovy. Podle středočeských hospodářských kriminalistů předložila u konkurzu padělaný diplom, který používala jako pravý.

30. března 2023 10:04 Čas čtení 0:59 Děkana Ševčíka se zastal fakultní senát. Jeho chování vnímá jako lidsky správné Děkana Ševčíka se zastal fakultní senát. Jeho chování vnímá jako lidsky správné

To, že takový diplom Univerzita Karlova nevydala, potvrdil i vedoucí Archivu Univerzity Karlovy Petr Cajthaml. Přibližně po sedmi letech a stížnostech některých rodičů na vedení školy, kteří žádali o zveřejnění dokumentů, se kopie diplomu dostala na veřejnost. Město a rodiče poté podali trestní oznámení. Ředitelka rezignovala.

Žena nyní pracuje jako vychovatelka, komentář odmítla

Podle iRozhlasu nyní podezřelá působí jako vychovatelka na jedné pražské základní škole. „Při osobním setkání se nechtěla k obžalobě vyjádřit kvůli pracovní vytíženosti, na následné telefonické dotazy už nereagovala. Později napsala, že kvůli složité situaci v rodině nechce záležitost komentovat,“ uvedl iRozhlas.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse