Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kuni Nguyenová
3. dubna 2023 9:14
Čas čtení 1:42

Velikonoce ve slevách: Podívej se na aktuální ceníky másla, vejce nebo čokolády

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Velikonoce ve slevách: Podívej se na aktuální ceníky másla, vejce nebo čokolády
Zdroj: Wikimedia Commons/Josef Plch/volně k užití

Ačkoliv potraviny kvůli inflaci raketově zdražují, díky slevovým akcím je stále možné zakoupit je i výhodněji. Přinášíme ti návod na levné Velikonoce.

Velikonoční svátky klepou na dveře a s nimi i přípravy nejrůznějších domácích sladkých moučníků. Upéct beránky nebo mazance tě přitom nemusí stát celou výplatu. V Refresheru jsme brouzdali po letácích řetězců a sepsali jsme, kde a za kolik seženeš základní potraviny nejlevněji. 

Máslo

Když se poštěstí, v některých obchodech v rámci akcí můžeš sehnat máslo levněji než obvykle. Například do úterý (4. dubna) si v řetězcích Globus koupíš 250gramové balení másla za 28,90 Kč, v Lidlu jej za stejnou cenu seženeš do neděle (9. dubna). 

Vejce

Balení třiceti vajec velikosti M za 100 korun seženeš do úterý (4. dubna) v Kauflandu a do neděle (9. dubna) v Lidlu. Pokud budou v těchto řetězcích zrovna vyprodané, zkus je sehnat do středy (5. dubna) v Penny Marketu za 110 korun, v Tescu pak mají do pondělí (3. dubna) akci za 130 korun. 

Cukr

U dezertů nesmí chybět ani cukr. Nejlevnější kilogram cukru tě bude stát v Albertu do úterý (4. dubna) za 24 korun. Pokud upřednostňuješ cukr moučku, v Bille seženeš kilogramové balení za 33 Kč. Akce platí též do úterý (4. dubna). 

Mouka

Mouku seženeš nejlevněji do úterý (4. dubna) v Tescu. Jedná se o polohrubou, která tě bude stát 20 korun. Různé druhy pak do neděle (9. dubna) nabízí téměř všechny řetězce kolem 24 až 25 Kč. 

Čokoláda

A pokud se zrovna nehrneš na pečení, ale stále si rád*a dáš něco sladkého na zub, máme pro tebe dobrou zprávu. Čokoláda má o velikonočních svátcích žně. Orion čokoláda na vaření ve 100gramovém balení tě vyjde nejlevněji v Lidlu (17 korun) a v Albertu (20 korun). V podobné velikosti seženeš i Milku, která tě nejlépe vyjde do pondělí v Tescu za 22 korun. A pokud si chceš pořídit čokoládové figurky ve tvaru zajíce, najdeš je například v Kauflandu, kde je na ně do úterý akce za 55 korun.

3. dubna 2023 7:53 Čas čtení 0:54 ČHMÚ varuje před mrazem. Tohle je předpověď počasí na první dubnový týden ČHMÚ varuje před mrazem. Tohle je předpověď počasí na první dubnový týden

Slevy v době inflace

Nakupování ve slevách se vyplácí zejména v době vysoké inflace, která byla naposledy v únoru na 16,7 procenta. Například vejce meziročně zdražila o 95,2 procenta. Zatímco loni v únoru stálo balení s 10 kusy vajec 35 korun, nyní si jej koupíš v průměru za 63 korun. Během roku stoupla také cena cukru, a to o 75,1 procenta. Proti předraženému cukru v obchodech dříve zasahoval ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL), který podal podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, aby prověřil jeho cenu.

Některé položky ale během měsíce zlevnily – jde zejména o máslo, jehož cena oproti lednu klesla o 12,3 procenta. Zatímco kilogram másla v lednu stál v průměru 264 korun, v únoru se cena pohybovala okolo 231 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse