Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Blue Style.
14. dubna 2023 12:01
Čas čtení 2:30
Sponzorovaný obsah

Luxusní dovolená, za kterou nedáš celou výplatu: Co navštívit v Egyptě a kde se ubytovat?

Luxusní dovolená, za kterou nedáš celou výplatu: Co navštívit v Egyptě a kde se ubytovat?
Zdroj: CK Blue Style
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ EGYPT
Uložit Uložené

Jaro je nejvhodnější doba pro návštěvu Egypta.

Když se lidé v Česku rozhodují, kde trávit dovolenou, často je jako jedna z prvních možností napadne Egypt. A není divu. V oblíbených destinacích Hurghada a Marsa Alam je celoročně krásné počasí a nabízí široké vyžití pro všechny typy dovolenkářů. Navíc se jedná o oblasti s krásnými plážemi, širokou nabídkou vodních atrakcí, ale i bohatým nočním životem.

Nejlepší dobou pro návštěvu této exotické země jsou právě jarní měsíce. Oproti čtyřicetistupňovým vedrům, které v Egyptě panují v létě, je tam na jaře příjemných 30 stupňů a moře akorát na koupání. Takže jestli chceš objevit tajemnou zemi starobylých památek, je nejvyšší čas vyrazit.

Marsa Alam nabízí široké vyžití

Srdce návštěvníků Egypta, především oblasti Marsa Alam, si získá už jen samotné Rudé moře. Teplota vody je ideální po celý rok, a není tedy divu, že se destinace těší oblibě zejména mezi milovníky potápění a šnorchlování. Marsa Alam nabízí méně ruchu velkoměsta, ale více klidu na opalování a vyžití v podobě vodních sportů. Návštěvníci mohou spatřit korálové útesy už při pobřeží nebo si udělat výlet do některé z vyhlášených potápěčských lokalit a objevit fascinující podmořský svět. 

Potápění v Marsa Alam.
Potápění v Marsa Alam. Zdroj: Shutterstock

Také v okolí letoviska se naskýtá hned několik příležitostí k výletům. 38 kilometrů severně od města Marsa Alam leží písčitá pláž Abu Dabbab. Necelých 600 metrů od ní se v moři rozprostírá stejnojmenná potápěčská lokalita, kde kromě korálů a ryb spatříš vzácné velké želvy. A při troše štěstí také dugonga. „Lidově se mu také říká mořská kráva nebo mořské prase. Měří zpravidla dva až tři metry a váží přibližně dvě stě kilogramů. Díky tomu dugong vzbuzuje značný respekt. Ve skutečnosti je však plachý a pro člověka zcela neškodný. Jeho nejoblíbenější potravou jsou kořínky chaluh a mořské trávy,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek a přidává tip, kde se v Marsa Alam dobře ubytovat. „Skvělé zázemí poskytuje hotel Gorgonia Beach Resort, který se nachází v blízkosti národního parku Wadi el Gemal a lemuje ho pláž s korálovým pobřežím.“

chci dovolenou v egyptě
Dugong.
Dugong. Zdroj: Shutterstock

V Hurghadě to žije ve dne i v noci

Letovisko Hurghada je ideálním místem nejen pro plážovou dovolenou, ale i procházky po krásném přístavu Marina. Kromě desítek turistických lodí a luxusních plachetnic tu lze obdivovat majestátní mešitu El Mina Masjid. Zavítat můžeš také dovnitř, jen je potřeba mít odpovídající oblečení zahalující ramena, kolena i kotníky.

Nejvíce to tady však žije večer a v noci, kdy je celá přístavní promenáda včetně mešity osvícená. Určitě zajdi do některého ze shisha barů vychutnat si vodní dýmku. Její kouření patří k běžným rituálům každého Egypťana a určitě stojí za vyzkoušení. Mají tu několik tabákových příchutí, například mango, mátu, meloun nebo třeba borůvku. 

Shishu v Egyptě si zkrátka musíš dát.
Shishu v Egyptě si zkrátka musíš dát. Zdroj: Shutterstock

Pokud ti nestačí noční život v ulicích, ubytuj se v Meraki Resortu. Párty hotel je pouze pro hosty starší 16 let. Pyšní se unikátní atmosférou připomínající párty kluby a je vůbec první svého druhu na Středním východě. Klientelu tak tvoří převážně mladí lidé, kteří si chtějí užít spoustu zábavy.

Hotel Meraki.
Hotel Meraki. Zdroj: Shutterstock

A kam se vydat na výlet z Hurghady? „Oblíbeným výletem je divoká a chvílemi i lehce adrenalinová jízda v terénních džípech přes písečné duny a štěrkovité kopce, po které následuje návštěva beduínské vesnice, kde se seznámíte s tradičním způsobem života místních obyvatel. Po západu slunce na vás čeká barbecue večeře a orientální show,“ doporučuje Lenka Pátek z CK Blue Style. Skuteční dobrodruzi mohou v poušti strávit i celou noc. 

V beduinské vesničce si můžeš od Berberů zakoupit místní produkty.
V beduinské vesničce si můžeš od Berberů zakoupit místní produkty. Zdroj: Shutterstock

Populární je také výlet na ostrov Giftun, během kterého si užiješ šnorchlování a pobyt na soukromé pláži Eden beach, jež je součástí místního národního parku. Ráno se vyplouvá malou motorovou lodí k ostrovu, plavba trvá cca 60 minut. Po příjezdu je možné si zdarma zapůjčit vybavení na šnorchlování a vyplout lodí na širé moře ke korálovým útesům. Po návratu se podává oběd v místní restauraci. Odpoledne relaxace, koupání a šnorchlování, v cca 15:30 odjezd zpět na pevninu.

Pláž Eden na ostrově Giftun.
Pláž Eden na ostrově Giftun. Zdroj: Shutterstock
Domů
Sdílet
Diskuse