Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
5. dubna 2023 v 19:33
Čas čtení 0:30

Muž, který měl na protivládní demonstraci logo wagnerovců, dostal podmínku a pokutu. Rok nesmí pobývat v Praze

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž, který měl na protivládní demonstraci logo wagnerovců, dostal podmínku a pokutu. Rok nesmí pobývat v Praze
Zdroj: Policie ČR

Půlroční podmínku uložil soud muži, který měl na sobě na březnové protivládní demonstraci písmeno Z a logo ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny. Demonstrant navíc dostal pokutu 12 tisíc korun a roční zákaz pobytu na území Prahy.

Obvodní soud pro Prahu 1 udělil trest muži, který na březnové demonstraci na Václavském náměstí v Praze protestoval proti vládě. Měl na sobě bundu s nášivkou loga ruské soukromé Wagnerovy skupiny, která se účastní ruského vpádu na Ukrajinu, a na zádech batoh s nášivkou s písmenem Z. To se stalo symbolem ruské agrese na Ukrajině. O události jsme tě informovali

27. března 2023 v 16:35 Čas čtení 1:06 Demonstrant, který se vytasil s proruskými symboly, půjde k soudu Demonstrant, který se vytasil s proruskými symboly, půjde k soudu

Muž byl podezřelý z trestného činu popírání, zpochybňování a schvalování genocidia. „Ve věci byl vydán trestní příkaz, kdy byl obviněnému uložen trest odnětí svobody v trvání šesti měsíců s podmíněným odkladem zkušební doby na dva roky,“uvedla mluvčí soudu Eva Švíglerová. Trestním příkazem soud rozhoduje bez nařízení hlavního líčení a obviněný si proti stanovenému trestu může podat odpor. V takovém případě se příkaz zruší a soud mužovu kauzu projedná veřejně.

Domů
Sdílet
Diskuse