Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
6. dubna 2023 9:00
Čas čtení 0:22

Třináctiletí Češi našli v tramvaji opuštěný batoh plný peněz. Co o nich píše pražská policie?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Třináctiletí Češi našli v tramvaji opuštěný batoh plný peněz. Co o nich píše pražská policie?
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití

Pražská městská policie o události informovala na svém facebookovém profilu.

Dva třináctiletí chlapci našli začátkem týdne v centru Prahy batoh plný peněz. Bartoloměj a Jáchym seděli v tramvaji, když si všimli opuštěného batohu s hotovostí v hodnotě více než 10 tisíc korun.

5. dubna 2023 11:00 Čas čtení 5:22 České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu

„Rodiče na ně mohou být pyšní. Nám ostatním ať jsou příkladem,“ pochválila chlapce městská policie ve svém příspěvku na Facebooku.

Namísto toho, aby si peníze přisvojili, okamžitě batoh odnesli na služebnu strážníků pražské městské policie, kde byl předán zaměstnanci. Přestože se majitel ztraceného batohu stále nenašel, chlapci nyní podle občanského zákoníku mají nárok na nálezné ve výši deseti procent z hodnoty nálezu.

Domů
Sdílet
Diskuse