Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2023 11:00
Čas čtení 5:22
Radim Šlechta

České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu

České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu
Zdroj: TV Nova
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE HISTORIE
Uložit Uložené

Modří už vědí, že tenhle článek bude sázet jeden úlet za druhým.

Televize v prostředí českých devadesátek byla naprosto odlišná od té, kterou známe dnes. Na obrazovky se dostávaly naprosto bizarní pořady, které se dodneška dočkávají sestřihů, memes a hlášky z nich citujeme na denní bázi. Klenotů jako Kolotoč, Rande, Riskuj nebo Kufr je neuvěřitelně mnoho. My jsme se pokusili vybrat ty nejzajímavější z nich. 

Doporučeno
České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? 12. prosince 2022 11:00

Rande (1997)

Pořad pro každého, kdo má rád mourovaté kluky. Rande je dodnes snad nejslavnější devadesátkový bizarní pořad, okolo kterého se vytvořil až takový menší kult. Na YouTube najdeš sestřihy nejlepších hlášek. Pořad se vysílal od roku 1997 a fungoval jako taková televizní seznamka. V prvních dílech si kluk či dívka vybírali ze tří protějšků, později už se o rande ucházelo až deset lidí.


Kromě soutěžících ale nejde zapomenout především na moderátorskou a manželskou dvojici – Markétu Mayerovou a Slávka Bouru. Pár společně v budoucnu uváděl ještě například Snídani s Novou. Samotný Boura se ale z výsostné pozice moderátora kultovních bizárů dostal do médií jako pašerák drog. On sám obvinění odmítl s tím, že proti drogám celý život bojuje a celé stíhání vnímá jako černý humor. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 9
Domů
Sdílet
Diskuse