Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
8. dubna 2023 v 14:29
Čas čtení 0:21

Jezdíš podle předpisů? Ve Francii dostanou slušní řidiči od policie sladkou odměnu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Jezdíš podle předpisů? Ve Francii dostanou slušní řidiči od policie sladkou odměnu
Zdroj: Getty Images

Vzorní řidiči dostávají od policie ve Francii během Velikonoc odměnu za to, že jezdí podle předpisů.

Francouzská policie z oblasti Lot-et-Garonne rozdává přes Velikonoce mandle v čokoládě vzorným řidičům, kteří dodržují dopravní předpisy. Sladkosti pochází od místního výrobce a ani výběr mandlí nebyl náhodný. Informoval o tom server La Presse.

8. dubna 2023 v 9:09 Čas čtení 0:54 FOTO: Filipínská tradice ukřižování je po pandemii zpět. Na 12 mučedníků se přišly podívat tisíce věřících FOTO: Filipínská tradice ukřižování je po pandemii zpět. Na 12 mučedníků se přišly podívat tisíce věřících

Mandle v čokoládě se ve francouzštině nazývají „amandes“, zatímco pokuta se francouzsky řekne „amende“. Jde tedy o slovní hříčku, s jejíž pomocí chtěla tamní policie zvednout řidičům náladu. 

Sladkosti jsou navíc vyrobeny lokálně. „Jde o drobného místního výrobce, který nám vyrobil malé degustační pytlíky, hlavně s čokoládovými mandlemi na Velikonoce,“ vysvětluje velitel místní policie Emmanuel Houzé. 

Anketa:
Měla by podobně odměňovat slušné řidiče i česká policie?
Ano.
Ne.
Ano.
86 %
Ne.
14 %
Domů
Sdílet
Diskuse