Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
9. dubna 2023 v 13:03
Čas čtení 1:22

Předpověď počasí: V Česku se konečně oteplí, bude ale i pršet. Na kolik stupňů se můžeme těšit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se konečně oteplí, bude ale i pršet. Na kolik stupňů se můžeme těšit?
Zdroj: Pexels/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal týdenní předpověď, podle které se má oteplit. Zároveň však meteorologové předpovídají i déšť.

V příštím týdnu stoupnou nejvyšší denní teploty až na 15 °C. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 1 °C. Meteorologové ale místy očekávají i dešťové přeháňky během celého týdne. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

9. dubna 2023 v 9:21 Čas čtení 0:51 „Dnes na této hoře nezemřeme.“ Kellner po pádu vrtulníku ještě dvě hodiny žil, o tragédii se objevily nové informace „Dnes na této hoře nezemřeme.“ Kellner po pádu vrtulníku ještě dvě hodiny žil, o tragédii se objevily nové informace

Pondělí

Začátkem týdne nás čeká polojasno, místy přechodně až zataženo. Později večer bude od západu přibývat oblačnost. Ojediněle se objeví přeháňky nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 15 °C. Bude vát slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Úterý

V úterý bude oblačno až zataženo. Ojediněle se objeví i mlhy. Od západu nás čeká občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpoledne a večer budou od západu ubývat srážky a částečně i oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou ke 2 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až k 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 14 °C. Čeká nás silnější vítr místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

8. dubna 2023 v 18:27 Čas čtení 0:52 Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě! Podívej se, které město ovládlo žebříček Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě! Podívej se, které město ovládlo žebříček

Středa

Polovina týdne přinese oblačnou až zataženou oblohu, ve východní polovině území bude přechodně i polojasno. Ojediněle můžeme očekávat déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy i polojasno. Na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C. Nejvyšší denní teploty stoupnou ke 12 °C. Bude vát mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

7. dubna 2023 v 6:00 Čas čtení 2:23 Kam na výlet: Kopec Oblík je původně třetihorní sopkou. Dnes na něm místo lávy vyvěrá pozitivní energie z nitra Země Kam na výlet: Kopec Oblík je původně třetihorní sopkou. Dnes na něm místo lávy vyvěrá pozitivní energie z nitra Země

Pátek a víkend

Na konci týdne nás čeká oblačná až zatažená obloha, přechodně bude polojasno. Místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, na horách můžeme počítat i se sněhovými srážkami. Nejnižší noční teploty klesnou k 1 °C, při malé oblačnosti až k –2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 12 °C, při malé oblačnosti teplota vystoupá až k 15 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse