Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. dubna 2023 v 16:10
Čas čtení 1:40

Toto je logo pro hokejové MS, které se bude hrát v Česku. Hlasuj v anketě, jak se ti líbí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Toto je logo pro hokejové MS, které se bude hrát v Česku. Hlasuj v anketě, jak se ti líbí
Zdroj: TASR/AP

Logem turnaje bude puk, sloganem Srdce do hry. Co dalšího už víme o šampionátu v roce 2024?

Mistrovství světa v hokeji bude přesně po devíti letech hostit Česko, a to od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě. Organizátoři v úterý představili oficiální logo a slogan turnaje. „Jsem přesvědčen, že opět uspořádáme nezapomenutelnou hokejovou událost s dechberoucí atmosférou. Chceme, aby se na ni vzpomínalo ještě dlouho po jejím skončení,“uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. 

10. dubna 2023 v 9:00 Čas čtení 6:04 Podívej se, jak se stravují slavní sportovci. Některé návyky tě opravdu překvapí Podívej se, jak se stravují slavní sportovci. Některé návyky tě opravdu překvapí

Vstupenky k prodeji od podzimu 2023

Hlavní roli v novém logu hraje smajlík ve tvaru puku. Národní aspekt pak symbolizují české barvy. „Naší vizí bylo vytvořit design, který co nejvíce vyjadřuje emoce a vášeň. Puk, hráči, fanoušci, Česko. To vše tvoří emoce a srdce hokeje během akce. Tato slova jsou vtělena jak do designu loga, tak i do sloganu Srdce do hry,“uvedl Martin Klčo, marketingový ředitel agentury, která se na tvorbě podílela.

Česká republika bude hostit nejprestižnější světovou hokejovou akci už pojedenácté. „Přestože do zahájení soutěží zbývá ještě více než rok, organizační výbor již nyní usilovně pracuje na přípravách. Naším cílem je co nejvíce se přiblížit velmi úspěšnému šampionátu z roku 2015 a nabídnout divákům intenzivní sportovní zážitek,“ doplnil Alois Hadamczik. 

10. dubna 2023 v 8:00 Čas čtení 7:32 Zažije Česko šok? Vémolovi vyhrožuje knock-outem obrovský outsider, ze židle tě zvednou i zápasy obřích siláků Zažije Česko šok? Vémolovi vyhrožuje knock-outem obrovský outsider, ze židle tě zvednou i zápasy obřích siláků
Anketa:
Jak se ti logo hokejového MS 2024 líbí?
Paráda, líbí se mi moc.
To je katastrofa.
Je mi to jedno, hokej mě moc nebere.
Paráda, líbí se mi moc.
28 %
99 Hlasů
To je katastrofa.
65 %
233 Hlasů
Je mi to jedno, hokej mě moc nebere.
7 %
24 Hlasů

Hokejisté se o titul světových šampionů utkají v pražské aréně s kapacitou téměř 17 500 diváků a v ostravské aréně s kapacitou 8 800 míst. Obě arény hostily Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 a splňují podmínky pro světový šampionát.

Češi všechna svá utkání odehrají v Praze. „Jedním z vrcholů kariéry každého hokejisty je stát na ledě s kapitánskou páskou na dresu, a to na domácím mistrovství světa. Diváci vás nenechají vydechnout, atmosféra vás bude tlačit k maximálnímu výkonu. Pro mě osobně tohle bylo v roce 2015 jedním z nejsilnějších momentů mé hokejové kariéry,“ vzpomínal na poslední šampionát v domácím prostředí hokejista Jakub Voráček.

Přesné složení týmů bude známo po květnovém Mistrovství světa v ledním hokeji 2023 v Tampere a Rize, konkrétní rozlosování do dvou skupin pak proběhne na podzim 2023. Vstupenky budou v prodeji také od podzimu letošního roku. „V současné době jednáme se zástupci agentur a arén o způsobu prodeje vstupenek. Veškeré informace včas zveřejníme, proto doporučuji sledovat oficiální komunikační kanály a sociální sítě akce,“ sdělil místopředseda IIHF Petr Bříza. Organizátoři doufají, že se jim podaří vyrovnat výjimečnou návštěvnost z roku 2015, kdy se na šampionát dostavil rekordní počet diváků. 

Domů
Sdílet
Diskuse