Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2023 2:50
Čas čtení 3:27
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola předvedl demolici, viděli jsme i velkolepé KO. Turnaj OKTAGON 41 nadchl i šokoval nečekanými výsledky

Karlos Vémola předvedl demolici, viděli jsme i velkolepé KO. Turnaj OKTAGON 41 nadchl i šokoval nečekanými výsledky
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

OKTAGON 41 je za námi. Turnaj byl plný velkolepých ukončení a poutavých bitev.

Největší česko-slovenská bojová organizace OKTAGON MMA uskutečnila svůj historicky první turnaj v Liberci. Do severočeské metropole přivezla velkolepou show, které vévodil zápas o titul, návrat Karlose Vémoly a plejáda dalších atraktivních bitev. REFRESHER na akci nemohl chybět. Podívej se s námi, co všechno celý turnaj OKTAGON 41 nabídl. 

Doporučeno
Karlos Vémola ustál rány a uškrtil soupeře v 1. kole. Už brzy se pobije o šampionský pás Karlos Vémola ustál rány a uškrtil soupeře v 1. kole. Už brzy se pobije o šampionský pás 15. dubna 2023 22:42
oktagon41oktagon41oktagon41oktagon41
Zobrazit galerii
(15)

Jedno ukončení střídalo druhé 

Galavečer pořádaný pod střechou liberecké Home Credit Areny otevřela bitva, která byla oznámena až poměrně na poslední chvíli. Představil se v ní domácí oblíbenec Melvin Mané proti zástupci polské scény Szymonu Broncelovi. Mané vstupoval do zápasu jako velký favorit a tuto pozici taky potvrdil. Je známý jako nebezpečný postojář, což se prokázalo i v tomto boji. V druhém kole rozhodčí ukončil zápas poté, co Mané u pletiva zasypal soupeře tvrdou kombinací a ostrými lokty, kterým se soupeř nedokázal bránit. Jak Mané po boji řekl, spousta soupeřů mu odřekla zápas, už se ale těší, až se v kleci představí znovu.


Talentovaní mladíci Peter Gabal a „namibijská noční můra“ Hafeni Nafuka se měli střetnout už na turnaji v Mnichově. Kvůli zranění druhého ze jmenovaných se však jejich vzájemné měření sil přesunulo na turnaj v Liberci. Nafuka se dle očekávání snažil uplatnit zejména boj na zemi, díky čemuž nakonec zápas rozhodl. V druhém kole nasadil talentovanému a dobře rozjetému Gabalovi submisi, po které slovenský borec zápas odklepal. Pro Nafuku šlo o skvělé představení v OKTAGONu, na které bude chtít určitě brzy navázat dalším skalpem. Jak po turnaji řekl, jeho cílem je dojít si pro šampionský pás.

oktagon41
Zdroj: OKTAGON MMA


Expresně rychlého ukončení se fanoušci dočkali v zápase Ondřeje Rašky a Jaimeho Cordera. Německý zápasník v úvodu prvního kola trefil pravý hák, poslal Rašku k zemi a mohl slavit výhru. Raška byl odnesen na nosítkách, ale jak promotéři po zápase sdělili, měl by být v pořádku.


Svěřenec Andrého Reinderse Robin Fošum se vrátil zhruba po dvou letech, protože jej postihl vážný průběh nemoci covidu-19. Tentokrát poměřil síly se svým zatím nejtěžším soupeřem Nerminem Hajdarpašićem. Navzdory očekávání se ale nekonalo ukončení před limitem a rozhodnutí přišlo na bodové rozhodčí. Ti zápas nakonec viděli jako remízu.

Baba Jaga si nadělil ten nejlepší dárek 

Nenáviděný i milovaný Vašek Mikulášek oslavil dva dny před turnajem narozeniny, ke kterým si v sobotu nadělil ten nejlepší možný dárek, a sice velkolepou výhru. Hned v prvním kole totiž tvrdým kolenem trefil soupeře na spodek a bylo vymalováno. Matyas Viszlay si odnesl nepříjemnou porážku, která je pro něj tou první v kariéře, ale zároveň i cennou zkušenost se svým dosud nejtěžším soupeřem, ze které může případně těžit v budoucnu. 

oktagon41
Zdroj: OKTAGON MMA

O roztrhání spousty tiketů se postaral Mateusz Strelczyk. Ten vzal na poslední chvíli zápas s nebezpečným střelcem Jorickem Montagnackem, který měl původně stanout proti Janu Gottvaldovi, ten ale dva týdny před turnajem nečekaně ukončil kariéru. Strelczyk se sice v prvním kole ocitl pod tlakem, ale zápas rozhodl přesnou pravačkou, která dopadla přímo na bradu francouzského soupeře. Ten padl bezvládně k zemi a rozhodčí zápas ukončil.


Při premiéře v Liberci nemohl chybět domácí „Král severu“ Jan Malach, který liberecké fanoušky nezklamal. Německý „Butcher“ Ebrahim Hosseinpour vzdoroval zástupci české scény pouhé dvě minuty. Rozhodčí ukončil zápas po sérii loktů do strany hlavy, kterou Němec inkasoval u pletiva po neúspěšném pokusu o takedown. Po své výhře Malach slíbil fanouškům, že zde bude ještě dlouho a v Liberci jej neviděli naposled. 


V zápase těžkých vah se představili Adam Palasz a Lazar Todev. Mnozí možná čekali další tvrdé ukončení, ale zápasníci vsadili spíše na taktickou bitvu v postoji, během které se Todevovi podařilo otevřít na soupeřově čele ránu, ze které se začala řinout krev. K překontrolování tržné rány byl ve třetím kole dokonce do klece přivolán doktor, který však nechal boj pokračovat. O slovo se tak po patnácti minutách přihlásili rozhodčí, v jejichž očích zvítězil Lazar Todev. Toho mnozí před zápasem podceňovali, a stal se tak dalším papírovým outsiderem, který překvapil a odnesl si vítězství.


Zajímavého průběhu se dočkal i zápas Škvor vs. Vinni. Extra ostřílený postojář Daniel Škvor tentokrát nedokázal využít svůj boj v postoji a Vinni využil svých kvalit na zemi, kde hned v prvním kole chytil Škvorovi nohu a přinutil jej odklepat. Jak Vinni po boji řekl, z ran svého soupeře měl strach, ale na zemi se s ním Škvor dle jeho slov nemohl měřit.

Terminátor se nechal trefit, ale dominoval 

Hlavní předzápas patřil šampionovi polotěžké váhy Karlosi Vémolovi, na kterého na druhé straně klece čekal americký bojovník Al Matavao. Ten si získal jméno zejména díky svým tvrdým úderům, kterými dokáže soupeřům zavařit. V první minutě zápasu nepříjemně trefil i Vémolu, ten ale údery ustál a vzal Matavaa na zem, kde mu Američan po chvíli nabídl záda a český Terminátor jej uškrtil. Připsal si tak další výhru a už příští měsíc se utká se svým dlouholetým rivalem Patrikem Kinclem.

oktagon41
Zdroj: OKTAGON MMA

Šampion nadále kraluje 

Zlatým hřebem večera se stal titulový boj o šampiona bantamové váhy mezi majitelem opasku Jonasem Mågårdem a prozatímním šampionem Gustavem Lopezem. Ti do prvního kola nastoupili spíše takticky, ale v druhém kole se tempo vystupňovalo. Dánský „Žralok“ zaúřadoval svými pověstnými granáty a Lopeze poslal na zem. Po prvním knock-downu se Lopez dokázal postavit, ale šampionův tlak neustával, Dán soupeře poslal znovu k zemi a tam jej ukončil na TKO. Obhájil tak svůj opasek a vyvedl z omylu mnoho pochybovačů. 

oktagon41
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse