Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2023 v 14:09
Čas čtení 1:02
Ondřej Jarůšek

Mark Zuckerberg šokoval překvapivým úspěchem. Bojoval na turnaji v džiu-džitsu a vyhrál medaile

Mark Zuckerberg šokoval překvapivým úspěchem. Bojoval na turnaji v džiu-džitsu a vyhrál medaile
Zdroj: Getty Images/Chip Somodevilla
SPORT BOJOVÉ SPORTY MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Šéf firmy Meta, pod kterou spadají sociální sítě Facebook či Instagram, se pochlubil sportovním úspěchem, kterým mnohé lidi překvapil.

Mark Zuckerberg se zúčastnil turnaje v brazilském džiu-džitsu v Redwood City v Kalifornii, odkud si odvezl hned dva cenné kovy – zlatou a stříbrnou medaili. Miliardář to oznámil na sociálních sítích, kde se dočkal četných gratulací.

„Soutěžil jsem ve svém prvním turnaji v džiu-džitsu a vyhrál několik medailí pro tým Guerrilla Jiu-Jitsu. Děkuji Daveu Camarillovi, Khaimu Wuovi a Jamesi Terrymu za trénování!“ napsal miliardář na svůj profil, kde sdílel i sérii fotografií z akce. 

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české a slovenské MMA hvězdy z OKTAGONU na fotkách z mládí a dětství? KVÍZ: Poznáš české a slovenské MMA hvězdy z OKTAGONU na fotkách z mládí a dětství? 6. dubna 2023 v 10:30

Jak uvádí britský deník The Guardian, pochvalu si vysloužil i od svého trenéra. „Bylo strhující vidět Zucka soutěžit. Žádný zápas nebyl jednoduchý a všechno si vydřel. Je mi ctí, že jsem mu mohl pomoct s tréninkem a poskytnout mu pár rad,“ sdělil Khai Wu, který je sám zápasníkem se zkušenostmi, například i z druhé největší americké MMA organizace Bellator.

K bojovým sportům má však Zuckerberg blízko už delší dobu. Minulý rok například sdílel záběry ze svého MMA tréninku a jako divák se přišel podívat i na turnaj UFC Fight Night 211. Na tuto akci tehdy nebyla vpuštěna žádná média kromě hlavního vysílacího partnera ESPN, píše server MMA Junkie.

Zuckerberg ale není zdaleka jedinou celebritou, která objevila kouzlo brazilského džiu-džitsu. Jak informuje ESPN, tomuto koníčku holduje například i hollywoodský herec Tom Hardy, který rovněž slavil triumf na několika turnajích.

Doporučeno
Tommy Morrison: Tragický příběh šampiona a hvězdy z Rockyho 5. Nakazil se HIV, ale odmítl tomu uvěřit a stále měl nechráněný sex Tommy Morrison: Tragický příběh šampiona a hvězdy z Rockyho 5. Nakazil se HIV, ale odmítl tomu uvěřit a stále měl nechráněný sex 27. října 2022 v 6:00

Džiu-džitsu má původní kořeny v Japonsku, dnes je však nejrozšířenější formou brazilské džiu-džitsu (BJJ), které zpopularizovala rodina Graciů v samotných začátcích UFC. Tento styl se zaměřuje především na boj na zemi, kde se uplatňují nejrůznější techniky páčení a škrcení.

Domů
Sdílet
Diskuse