Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zprávou společnosti Kofola.
10. května 2023 13:16
Čas čtení 1:46
Sponzorovaný obsah

Chtěl bys mít den volna na lásku? Kofola představuje iniciativu Láskyplný páteček

Chtěl bys mít den volna na lásku? Kofola představuje iniciativu Láskyplný páteček
Zdroj: Kofola
ZAJÍMAVOSTI KOFOLA
Uložit Uložené

Češi a Slováci tráví se svou milovanou polovičkou žalostně málo času. Kofola proto chce, aby měl každý nárok na volný den na lásku v rámci aktivity Láskyplný páteček.

Věděl jsi, že Češi a Slováci tráví se svou polovičkou průměrně pouze 2,5 hodiny denně? A to jen při činnostech, jako je péče o děti, zvířata, sledování televize či domácí práce. Téměř 63 % Čechů podle výzkumu říká, že mají na partnera méně času, než by si přáli a potřebovali. Častokrát v tom hraje roli fyzická a psychická únava či různé povinnosti. Pokud tě zajímá, kolik času v průměru věnuješ své drahé polovičce, můžeš si to vypočítat kliknutím na tlačítko níže.

Otestuj se

Kofola byla výsledky výzkumu šokována, a proto se rozhodla jednat. Jako zaměstnavatel, který má slovo láska ve svém „DNA“, chce Kofola podpořit své zaměstnance v péči o své vztahy s iniciativou Láskyplný páteček

Zaměstnanci Kofoly v Česku a na Slovensku tak mají nárok na jeden volný pátek v roce. Musí však slíbit, že ho stráví se svou láskou. Nezadaní jej mohou k hledání lásky využít. Vztah s milovanou osobou dodává nejen pocit štěstí, ale podporuje také osobní růst a má pozitivní vliv na mentální zdraví a pohodu. Spokojený zaměstnanec podá mnohem lepší pracovní výkon, takže je to win-win situace. Láska je přece krásná věc, o kterou je třeba pečovat.

„Partneři spolu denně v průměru tráví dvě a půl hodiny, ale většinu z toho rutinou, jako je sledování televize nebo domácí práce. A tak jsme u nás v Kofole zavedli Láskyplný páteček den volna navíc pro lásku a partnerské vztahy,“ vysvětluje Jannis Samaras, majitel společnosti Kofola ČeskoSlovensko. „Abychom mohli inspirovat, musíme jít příkladem. Proto Láskyplný páteček mohou od nynějška každoročně využít všichni zaměstnanci Kofoly v Česku i na Slovensku bez výjimky. Jen nám musí slíbit, že se ve dni volna budou věnovat své partnerce či partnerovi,“ dodává s úsměvem Daniel Buryš, generální ředitel Kofola ČeskoSlovensko. 

Chceš mít Láskyplný páteček i ty?

Mít jeden volný den v roce plný lásky můžeš mít i ty. Zkus požádat svého zaměstnavatele o jeden den volna přes „Žádost o volno na lásku“.

Iniciativou je, aby si všichni mohli najít jeden den v týdnu, který budou věnovat svému partnerovi či partnerce, a nemusí to být zrovna pátek. Na lásku se dá najít čas kdykoli. Je to zejména o gestech, pozornosti a zájmech, které bychom měli dávat naší drahé polovičce. Můžete jít na rande, podívat se na film, naplánovat výlet, udělat si piknik nebo se jít jen tak projít. Nebo stravte společný čas s vychlazenou Kofolou. Čas a láska jsou nejvzácnější věci, které můžeme jeden druhému dát.

Jestli se tento rok rozhodneš přidat k iniciativě Láskyplný páteček, nezapomeň váš společný den také zaznamenat. Na svém instagramovém postu označ profil Kofoly a přidej #laskyplnypatecek. Se svou polovičkou tak pomůžeš vyzvat další lidi k oslavě lásky a šířit tuto pěknou myšlenku.
Domů
Sdílet
Diskuse