Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. května 2023 8:54
Čas čtení 0:34
Jakub Paulík

Foto: Umělá inteligence představila „dokonalou ženu a muže“. Takto vypadají

Foto: Umělá inteligence představila „dokonalou ženu a muže“. Takto vypadají
Zdroj: The Bulimia Project
ZAHRANIČÍ UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Výtvory umělé inteligence mají sloužit jako varování.

Umělé inteligenci se při čerpání z fotografií na sociálních sítích podařilo vytvořit záběry „dokonalého muže a ženy“, uvádí Daily Mail. Za jednotlivými výtvory stály obrázkové generátory Midjourney, Dall-E 2 a Stable Diffusion.

Podle organizace The Bulimia Project u „dokonalého“ muže dominovaly tmavé oči, propracované svalstvo a výrazné lícní kosti. Žena zase měla mít olivovou pleť, oči hnědé barvy, blond vlasy a štíhlou postavu.

Hnědé vlasy byly přítomny u téměř 70 % mužů a 23 % mělo hnědé oči. Většina mužů měla také olivovou pleť a skoro polovina vousy. Téměř 40 % žen vytvořených umělou inteligenci mělo blond vlasy, 30 % hnědé oči a více než polovina olivovou pleť.

Mnohé obrázky ukazovaly lidi bez vrásek či pórů. Na výsledných obrázcích byli převážně běloši. Autoři a autorky projektu chtěli tímto způsobem poukázat na stereotypní představy o kráse, které mohou vést k duševním potížím, poruchám příjmu potravy a k poškozování fyzického zdraví.

The Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia Project
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse