Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
6. června 2023 v 20:20
Čas čtení 1:52
Denisa Šútorová

Zase ty internety: Lidé se smějí první epizodě The Idol, je prý odporná a mizogynní. Lily-Rose Depp zastínila jiná herečka

FILMY A SERIÁLY MAX PROGRAM MAX
Uložit Uložené

„Jennie Kim to totálně zabila v první epizodě The Idol!“ vzkazují uživatelé na sociálních sítích. Hvězdě ze skupiny BLACKPINK by prý režisér Sam Levinson i The Weeknd měli děkovat za to, že se na seriál vůbec někdo podívá.

Jeden z nejočekávanějších hitů letošního roku The Idol nás několik měsíců ve svých upoutávkách lákal na Lily-Rose Depp, která ztvárňuje excentrickou popovou hvězdu Jocelyn. Sekunduje jí Abel Tesfaye aka The Weeknd, který se na seriálu podílel i jako tvůrce, a to po boku režiséra šíleně úspěšného hitu Euphoria Sama Levinsona. Přestože si The Idol vysloužil na filmovém festivalu v Cannes pětiminutové standing ovation, premiérová část, která na HBO Max debutovala 4. června, rozdělila online svět na dva tábory.

lilyrosedepp, the idol
Zdroj: HBO

Zatímco někteří na sociálních sítích říkají, že první část série nadšeně zhltli a v napětí budou sledovat i ty další, jiní nazývají novinku „odporným, hanebným a mizogynním počinem“.

 
„Dobře, takže The Idol není dobrý, ale myslím si, že recenze v Cannes to trochu přehnaly s jeho provokativností. Někde v něm přece jen je dobrá show, ovšem Sam Levinson tu show zkrátka nechtěl dělat,“ píše například fanoušek Rohan na Twitteru.

Jak uvádí portál Hypebae, do popředí se dostal zejména herecký výkon zpěvačky Jennie z jihokorejské skupiny BLACKPINK, ačkoli se veškerá pozornost měla ubírat směrem k Lily-Rose Depp. Přestože pro Jennie je The Idol jejím hereckým debutem, podle internetových reakcí šlo o výborné rozhodnutí v obsazení.

V prvních epizodách si diváci užijí zejména její pohybový talent, kterým vyniká v kruhu ostatních tanečníků. „Jennie Kim to totálně zabila v první epizodě The Idol! Její talent a charisma jsou nepopiratelné,“ píše jedna fanynka a ostatní herečce vzkazují, že je bohyně.

Fanoušek, kterého na Twitteru najdeš pod přezdívkou „sillyasblunt“, dokonce Weekndovi a Samu Levinsonovi vzkazuje, že by měli Jennie děkovat za to, že si lidé The Idol pustí. Co se týče Lily-Rose Depp, pro nahotu, sexuální a převážně násilné scény si prý divák jen stěží všimne jejího hereckého talentu. Výkon Lily-Rose je tak podle internetových reakcí na „facepalm“.

Jak s nadsázkou vypadá seriálová Jocelyn vždy, když se jí někdo zeptá na otázku, si můžeš prohlédnout v příspěvku níže. Seriál zkrátka působí jako drahá reklama na cigarety.

Ze všeho nejvíc nás však baví GIF na adresu Sama Levinsona. Ten to prý v těchto dnech musí pěkně „prodýchávat“ a komentáře na internetu čte z anonymního účtu.

Anketa:
Jak se ti líbí The Idol?
Souhlasím s negativními reakcemi.
Kritiku nechápu, mně se seriál líbí.
Teprve se na něj chystám...
Tenhle seriál si odpustím.
Souhlasím s negativními reakcemi.
29 %
Kritiku nechápu, mně se seriál líbí.
27 %
Teprve se na něj chystám...
27 %
Tenhle seriál si odpustím.
17 %
Domů
Sdílet
Diskuse