Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je PR zpráva společnosti CK Blue Style.
14. července 2023 15:36
Čas čtení 2:14
Sponzorovaný obsah

Dovolená v Turecku: Kde jsou nejkrásnější pláže, nejlepší party a jaké hotely jsou 16+?

Dovolená v Turecku: Kde jsou nejkrásnější pláže, nejlepší party a jaké hotely jsou 16+?
Zdroj: Pexels/Pixabay/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOVOLENÁ TURECKO
Uložit Uložené

Turecko není jen Istanbul a Pamukkale. Oblíbí si ho plážový povaleč i milovník hor a adrenalinu.

Nádherné pláže, odkud můžeš pozorovat vrcholky pohoří Taurus, kulturní Istanbul, ale i přírodní atraktivity jako Kappadokie a Pamukkale, které jinde na světě nenajdeš. Turecko má návštěvníkům co nabídnout v každém ohledu. 

Se svým téměř 8500 km dlouhým pobřežím je rájem všech milovníků plážových radovánek. Oblázky, jemný písek všech barev, luxusní vybavené pláže nebo romantické opuštěné zátoky – turecké pobřeží má od každého něco. Přidej k tomu výhledy na průzračné moře a impozantní krajinu a máš zážitek, na který jen tak nezapomeneš. Nálepku výjimečnosti zemi dodává kontrast mezi historickými pozůstatky starodávných kultur a moderní městskou zástavbou.

pláž, moře, Turecko, dovolená, cestování
Zdroj: CK Blue Style

Co zažít v Turecku?

Nejvíce navštěvovanou částí Turecka je Turecká riviéra s letovisky Alanya, Side, Kemer a Antalya, o které se říká, že má nejkrásnější pláže a koupání ve Středozemním moři. Turecko je však ideální nejen na odpočinek u moře, ale i pro cestování za poznáním a zážitky.

Sapadere kaňon

Nenech si ujít výlet do kaňonu Sapadere, který nabízí úžasný výhled na pohoří Taurus. Je to ideální místo, kde nasaješ čerstvý horský vzduch. Čeká tě chůze po 750 metrů dlouhé dřevěné stezce uprostřed kaskád, vodopádů a skalních útvarů. A pokud máš odvahu, můžeš se vykoupat v křišťálové, ale také pořádně ledové vodě.

Sapadere kaňon.
Sapadere kaňon. Zdroj: CK Blue Style

Divoká jízda na raftech

Milovníky adrenalinu nadchnou řeky Koprucay a Manavgat, které jsou známé svou čistou a třpytivou vodou (každá se přitom nachází v jiné části Turecka). Divoké vlny obou řek se dají sjíždět na raftu, kánoi nebo na kajaku. „Osobně doporučuji kaňoning a rafting, což je úžasný adrenalinový zážitek v nádherné přírodě,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Rafty v Koprulu.
Rafty v Koprulu. Zdroj: CK Blue Style

Noční život

Turecko je proslulé také svým pestrým nočním životem. Nachází se tam diskotéky i pobřežní restaurace, které bývají otevřené až do ranních hodin. S partou přátel můžeš také posedět nad vodní dýmkou.

Lodní výlet Adrasan

Plavba po Středozemním moři lodí z Antalye do zátoky Adrasan s průzračnou vodou je jedním z největších highlightů při návštěvě Turecka.

lodní výlet, Turecko, dovolená, cestování
Zdroj: CK Blue Style

Turistika na horu Tahtali

Hora Tahtali se nachází na jižním pobřeží Turecké riviéry v oblasti Antalya-Kemer a svou výškou 2 365 metrů je nejblíže k moři. Turisté si Tahtali zamilovali úplně stejně jako zdejší malebné okolí a krásné moře. Na mimořádně dobrodružný výlet se můžeš vydat novou kabinovou lanovkou, jejíž slogan je „Sea to Sky“ a patří k těm opravdu vyhledávaným.

chci do turecka

Co musíš ochutnat?

V Turecku budou spokojeni i ti největší gurmáni, místní dobroty jsou vyhlášené. „Zdejší kuchyně je skutečně famózní a pochutnají si všichni včetně vegetariánů, neboť Turci dokážou naprosto skvěle zpracovávat také pokrmy ze zeleniny,“ říká Lenka Pátek z CK Blue Style.

Masitá jídla

  • Kebab (turecky dőner) – plátky jehněčího, kuřecího nebo vepřového masa napíchnuté na kovovém rožni, které se celý den pomalu otáčí ve vertikální poloze a opékají. Podává se zabalený v pita chlebu se zeleninou a omáčkou
  • Šiš kebab – kousky grilovaného masa na tyči prokládané zeleninou

 Vegetariánská jídla

  • Turecké placky Gözleme plněné sýrem a špenátem
  • Mercimek Çorbası – polévka z červené čočky

Dezerty

  • Baklava a dortíčky všech druhů
jídlo, hotel, catering, dovolená, dezerty
Zdroj: CK Blue Style

Kde se ubytovat?

Turecké hotely nabízí skvělý poměr ceny a kvality. Myslí na pohodlí mladých a bezdětných lidí, takže tam najdeš řadu hotelů, které ubytují pouze hosty nad 16 let. Hotely, které nejsou věkem omezené, pak často mají oddělené části, kam nemají přístup děti. Hotel Aria Resort & Spa je pro všechny generace, ale nechybí tam diskotéky a bary se skvělými drinky. Nezklame tě ani hotel Alba Royal s vlastní diskotékou, šesti bary a kavárnou.

Domů
Sdílet
Diskuse