Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
10 nejlepších filmů z filmového festivalu v Karlových Varech: Tyto pecky by si zasloužily bojovat o Oscary

8. You Sing Loud, I Sing Louder (režie: Emma Westenberg)

Vyléčený alkoholik (Ewan McGregor) se snaží trávit čas se svou dcerou (Clara McGregor) a vezme ji na výlet. Dcera, která se potýká s drogovou závislostí, však netuší, že cílem cestovatelské výpravy je odvykací terapie.

Doporučeno
Mluvili jsme s Ewanem McGregorem, vzal nám dech stejně jako jeho filmová novinka Druhá šance. Co prozradil o snímku i o své dceři? Mluvili jsme s Ewanem McGregorem, vzal nám dech stejně jako jeho filmová novinka Druhá šance. Co prozradil o snímku i o své dceři? 3. července 2023 v 6:00

Druhá šance je místy zbytečně doslovný film, ale nabízí velmi vtipné mezigenerační konverzace a intenzivní emoce dvou lidí. Ewan McGregor ukazuje rozsáhlý herecký rejstřík, ale Clara se rozhodně nenechává otcem zastínit. Kromě toho, že byla producentkou filmu, spolupracovala i na emotivním scénáři. Jak se Ewanovi a Claře spolupracovalo, si můžeš přečíst v rozhovoru, který nám poskytli.

7. A Thousand And One (režie: A. V. Rockwell)

Inez je svobodná matka, která vychovává 6letého Terryho. Čerstvě ji propustili z vězení a rozhodne se, že jejímu synovi bude nejlépe, když bude žít s ní. Unese ho a začnou žít nový život. Film zobrazuje několik důležitých událostí v jejich životech a občasné problematické chování matky Inez. Něco v příběhu i ve vztahu mezi nimi dvěma nesedí.

Doporučeno
ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? 30. března 2023 v 6:00

Snímku trvá, než se dostane k pořádně výživnému příběhu a zápletce, která mu dodá velmi důležitý a funkční emocionální přesah. Poté se ale nedokážeš odlepit od plátna. Excelentní je obsazení, dialogy a stavba příběhu. Vztah chlapce Terryho s přítelem jeho matky ti může připomenout i snímek Moonlight (v dobrém slova smyslu).

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse