Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
10 nejlepších filmů z filmového festivalu v Karlových Varech: Tyto pecky by si zasloužily bojovat o Oscary

6. Přišla v noci (režie: Jan Vejnar, Tomáš Pavlíček)

Komediální drama s prvky invasion hororu bylo jedním z největších překvapení festivalu. Snímek Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka ukazuje, jak se návštěva tchyně může zvrhnout v noční můru. Nemá přitom potřebu ztrapňovat syny a jejich zoufalé matky.

Doporučeno
Tohle ti vzkazují Russel Crowe, Miroslav Donutil nebo Danuše Nerudová. Zeptali jsme se hostů KVIFF na moderní generaci Tohle ti vzkazují Russel Crowe, Miroslav Donutil nebo Danuše Nerudová. Zeptali jsme se hostů KVIFF na moderní generaci 8. července 2023 v 6:00

Simona Peková v hlavní roli předvádí neuvěřitelný herecký koncert v téměř nekonečném monologu, ale nezaostávají za ní ani ostatní herci. Černý humor je chytlavý od začátku až do konce. Nedá se ubránit ani pocitům stísněnosti z bytu, který je pro tři hlavní postavy příliš malý. Režisérský tým přesně trefil hranici mezi lidovou komedií a inteligentním filmem pro úzkou skupinu lidí. Recenzi snímku pro tebe připravujeme.

5. Karaoke Blues (režie: Aki Kaurismäki)

„Hrdina“ snímku, alkoholik Holappa, se sblíží s milou a tichou Ansou. Společně překonávají náročné životní překážky, nejde však o sociální drama. Karaoke Blues je vynikající finská komedie ve stylu deadpan humoru (vtipkování, u kterého se tváříš smrtelně vážně, pozn. redakce).

Doporučeno
Nestihl*a jsi KVIFF? Ty nejlepší filmy si můžeš vychutnat přímo ve svém kině v rámci Šary Vary Nestihl*a jsi KVIFF? Ty nejlepší filmy si můžeš vychutnat přímo ve svém kině v rámci Šary Vary 7. července 2023 v 15:28

Postavy hláškují v nečekaných situacích a scénách, díky čemuž zpříjemňují jinak seriózní a nepříjemné životní události postav. Film má skvělé tempo a užiješ si také atmosféru 80. a 90. let v zakouřených barech, kde se postavy často setkávají. Podrobněji jsme o snímku psali zde.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse