Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2023 6:00
Čas čtení 1:55
Radim Šlechta

Mluvili jsme s Ewanem McGregorem, vzal nám dech stejně jako jeho filmová novinka Druhá šance. Co prozradil o snímku i o své dceři?

Mluvili jsme s Ewanem McGregorem, vzal nám dech stejně jako jeho filmová novinka Druhá šance. Co prozradil o snímku i o své dceři?
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.
FILMY A SERIÁLY KVIFF 2023 TIP NA FILM
Uložit Uložené

Mluvili jsme s hvězdou letošního ročníku karlovarského festivalu.

V sobotu Ewan McGregor dorazil do Karlových Varů i se svou rodinou a okouzlujícím knírem. Ještě ten večer uvedl novinku You Sing Loud, I Sing Louder (Druhá šance) a v neděli se hvězda série Star Wars nebo filmu Trainspotting setkala i s novináři. Na velmi uvolněné tiskovce sršeli Ewan i Clara vtipem, vřelostí a svým charismatem naplnili celý kongresový sál.

Doporučeno
ROZHOVOR: Russell Crowe pro Refresher prozradil, co si myslí o Marvelu a DC a jak vyškolil producenty Disney ROZHOVOR: Russell Crowe pro Refresher prozradil, co si myslí o Marvelu a DC a jak vyškolil producenty Disney 2. července 2023 15:30

„Clara mě inspirovala po celou dobu natáčení snímku, ale i dlouho předtím. Vybrala si svoji vlastní cestu, po které kráčí doposud, a mě to naplňuje obrovskou hrdostí. Vidět ji natáčet a následně i na stříbrném plátně je úžasné,“ řekl Ewan REFRESHERu. „Kromě toho si jí ale ohromně vážím jako producentky,“ doplnil.

Konference jsme se zúčastnili i my. Zajímalo nás, v čem se Ewan s Clarou vzájemně inspirují. Co na své dceři Ewan obdivuje a jak se oba poprali s velmi intimními podobnostmi mezi svým životem a příběhem postav, které ztvárňují? Celý rozhovor ti přineseme již dnes!

„Já jsem ke svému otci vždy vzhlížela a velmi jsem si ho vážila, stejně jako jeho filmů a hereckých výkonů. Můj obdiv k němu jako k profesionálovi se ještě prohloubil v době, kdy jsem s ním pracovala. Jsem velmi vděčná za každou příležitost, kdy spolu můžeme pracovat,“ reagovala Clara.

Doporučeno
Kolik sekuriťáků potřebuje Gladiátor? Záchodovou střelbu Marka Ebena do trans lidí stejně nezastavili (Glosa) Kolik sekuriťáků potřebuje Gladiátor? Záchodovou střelbu Marka Ebena do trans lidí stejně nezastavili (Glosa) 1. července 2023 9:00

Jak bylo patrné nejen na tiskové konferenci, ale z dřívějších rozhovorů, Clara a Ewan McGregorovi spolu mají velmi láskyplný vztah postavený na vzájemném respektu a obdivu. Jejich synergie se úžasně promítla i do nejnovějšího společného díla You Sing Loud, I Sing Louder (Druhá šance), na které jsme se byli také podívat.

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech jsme již od pátku. Články přímo z místa a živá vysílání najdeš v rubrice KVIFF 2023. Pokud se chceš na festival podívat opravdu zblízka, ale nemáš chuť vstávat z gauče, nalaď si živé přenosy na KVIFF.TV.

Indie konverzační drama vypráví o vztahu vyléčeného alkoholika a jeho dcery, která se vypořádává se závislostí na drogách. Ve filmu režisérky Emmy Westenberg se McGregor snaží dostat Claru na odvykací léčbu, ona si však svou závislost nepřiznává. Ostatně, drogy nebere pořád, může bez nich fungovat a také s nimi „přestat, kdykoliv bude chtít“.

Druhá šance
Zdroj: eux Dames Entertainment

Druhá šance je emotivní dílo, kde tě dynamika mezi hlavní hereckou dvojicí rozesměje během small talků v autě a rozbrečí během citově vypjatých scén. Motiv vypořádávání se se stárnutím, otcovstvím a chybami minulosti Ewana McGregora a Clařina snaha najít sebe sama promlouvají mimo hlavní linku, ale dostatečně nahlas a intenzivně. 

Doporučeno
Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny 18. března 2024 14:00

Kromě povedených postav se ti bude líbit krásná kamera, nádherné barvy nebo uhrančivá příroda Nového Mexika. To všechno z You Sing Loud, I Sing Louder dělá nejen citově silný, ale také skvělý vizuální zážitek.

Přestože v intenzitě emocí obzvlášť v druhé polovině filmu tlačí snímek trochu moc na pilu a vyhroceným scénám by neuškodil propracovanější build-up, You Sing Loud, I Sing Louder tě nepustí bez slz. A až budeš odcházet z kina, přirozeně se budeš muset zamyslet i nad svými vlastními vztahy.

Domů
Sdílet
Diskuse