Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2023 18:00
Čas čtení 2:17
Jakub Paulík

RECENZE: Rozlučka se zaklínačem Henrym Cavillem je fiasko

RECENZE: Rozlučka se zaklínačem Henrym Cavillem je fiasko
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX ZAKLÍNAČ
Uložit Uložené

Po třetí sérii si diváci dobře rozmyslí, jestli dají Zaklínači ještě šanci.

Netflix tento týden konečně odvysílal poslední tři epizody třetí série Zaklínače. Naskytla se tak příležitost alespoň částečně zmírnit zklamání z prvních pěti dílů, které byly přeplněné vatou a zbytečnými odbočkami od knižní série.

Očekávání od finále byla vysoká. Se třetí sérií se diváci rozloučí s Henrym Cavillem, jehož postavu Geralta si zahraje Liam Hemsworth. Přitom samotného Cavilla jsme si v nové sérii opravdu dost užili. Občas jsme ale měli pocit, že z něj tvůrci udělali vedlejší postavu.

Možná se ho snažili na place ukazovat méně, abychom si postupně zvykli na přechod k Hemsworthovi, ale jejich snaha přišla vniveč. Diváci budou s jeho náhradou nespokojeni, i kdyby podal svůj životní výkon. Problém Zaklínače totiž spočívá v něčem úplně jiném.

Witcher
Zdroj: Netflix

Skvělý rozjezd, potom zklamání

První čtyři epizody této série jsme, upřímně řečeno, sotva dokoukali. Velká část dílů je plná zbytečné omáčky a na sílu tlačených dějových linií, které nikoho nezajímají. Sledujeme nepodstatný vztah Jaskiera a Radovida, Geraltovo setkání se starými známými nebo Scoia'taelovu skupinu nudných hrdlořezů, která si to vyříkává s novou (a nijakou) postavou. Hodně se také vlečou scény s císařem Emhyrem a Fringillou Vigo.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Napínavý děj začne nabírat na obrátkách až v páté části, kdy Geralt s Yennefer dorazí na setkání čarodějek v Arethuse. Bohužel ani tuto výraznou knižní část se nepodařilo naplnit dialogy, které by divákům neznalým předlohy zamotaly hlavu. Místo toho tvůrci několikrát zopakovali velmi podobné scény z pohledu jiných postav a písní s opakovaným refrénem „All is not as it seems“ zbytečně naznačili, že se něco stane.

Šestý díl, který odstartoval závěr třetí řady, byl ve všech ohledech nejlepší. Tak jako Hra o trůny měla nezapomenutelnou Rudou svatbu, Zaklínač se pyšní velkou zradou v Arethuse, kde se objevily prakticky všechny hlavní postavy, a diváci tak mohli přemýšlet, kdo to asi schytá. Souboje s pořádnou dávkou krve nám udržovaly adrenalin v krvi a dávaly naději, že si předposlední a poslední díl pořádně užijeme.

Witcher
Zdroj: Netflix
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse