Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
RECENZE: Rozlučka se zaklínačem Henrym Cavillem je fiasko

Probuďte nás, spíme

Bohužel po jedné světlé chvilce přišla opět velká facka. Tvůrci se v mnohém odchylují od knižní série a paradoxně v momentech, kdy by to bylo mimořádně přínosné, se zase poměrně věrně drží předlohy.

Scény v poušti byly zdlouhavé už v knize, ale papír to snese. V seriálu jsme měli chuť je přetočit. Sledovat desítky minut, kdy se Ciri snaží najít jídlo a bojuje se svými výplody fantazie, je hodně otravné a uspávající. 

Finále mělo několik více či méně poutavých momentů, ale zabily ho suché dialogy. Omáčky v úvodech jsou přijatelné, ve finále nikoliv. Geraltovo léčení je až příliš zdlouhavé, a když už se konečně postaví na nohy a rozhodne se vypořádat se s nepřáteli, je konec. A není to zrovna závěr, který by dělal čest Cavillovu odchodu.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Je pravda, že příběh v knihách po událostech třetí série stále pokračuje, ale pokud tvůrci nepřehodí výhybku a nerozhodnou se seriál posunout jiným směrem, může být Cavill rád, že z rozjetého vlaku vyskočil.

Witcher
Zdroj: Netflix

Má seriál s Liamem Hemsworthem šanci na nápravu?

Pokud tě Zaklínač v druhé sérii zklamal, třetí rovnou vynechej. Za zmínku stojí pouze pátý a šestý díl, a to pouze v případě, že tě opravdu zajímá, jak se showrunnerce Lauren Schmidt podařilo napodobit jednu z nejvýraznějších částí knihy. Za dva slušné díly však nemůžeme dát Zaklínači více než pět bodů z deseti.

Čtvrtá série už je určená jen pro zaryté fanoušky seriálu, které směr, jímž se tvůrci vydali, neodradí. Pryč od Henryho Cavilla, pryč od knih, směrem ke zbytečným vedlejším liniím, které jsou obrovským utrpením.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse