Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti Futurino.
31. července 2023 v 13:45
Čas čtení 1:17
Sponzorovaný obsah

Práce a cestování aneb jaká povolání mi umožní oboje

Práce a cestování aneb jaká povolání mi umožní oboje
Zdroj: Shutterstock.com/Asmiana
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ PRÁCE
Uložit Uložené

Poznávat svět a vydělávat při tom peníze zní jako sen. Při volbě správného zaměstnání se však může stát skutečností. Přinášíme seznam několika profesí, díky kterým si můžete během práce vychutnávat krásy různých koutů naší planety.

Uvařit si ranní kávu uprostřed džungle nebo se usadit v útulné kavárně s výhledem na dominantu cizího města? Digitální nomádství nabízí nepřeberné množství příležitostí, díky nimž můžete objevovat svět během své pracovní doby. Stačí si s sebou na cesty vzít notebook se stabilním připojením k internetu a notnou dávku sebekázně pro splnění všech povinností a nomádem se můžete díky těmto zaměstnáním stát i vy.

Grafikem odkudkoliv

Grafičtí designéři sice občas k práci potřebují kromě výkonného notebooku i jiná zařízení, ani to však této profesi nebrání vyjet do zahraničí. Cesty do exotičtějších destinací navíc často slouží jako inspirace a svěží vítr pro tvorbu.

IT volá domů

I některé IT pozice si mohou dopřát home office z dálných krajů. Konzultanti nebo programátoři jsou často k vidění v zahraničních resortech daleko od všeho stresu. Alespoň do chvíle, než otevřou svůj laptop a začnou s pracovními hovory.

Dva roky prázdnin

Jestli se v posledních letech rozmohl nějaký nešvar, je to online vyučování. Využitím online učebních pomůcek a videohovorů se zjednodušila komunikace mezi žákem a vyučujícím, což lektorovi umožňuje vést hodiny třeba přímo z pláže nebo zasněžených vrcholků Alp.

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi copíkem

Nejen překladatelé se mohou živit na dálku, digitálními nomády často bývají také copywriteři a další content specialisté. Prakticky celý sektor marketingu se dá spravovat tzv. remote. Není proto překvapením, že lidé s těmito povoláními se často navíc stanou influencery, youtubery nebo travel bloggery.

Košík plný cest

Podnikatelé často prchají do exotických rájů, aby načerpali síly. Co ale podnikat přímo ze zahraničí? Spravovat e-shop lze i na dálku. Stačí mít připojení k internetu, spolehlivé zaměstnance, kteří odešlou objednávky, a vše ostatní už lze řešit remote.

Pracujte přímo v místě

Pokud vám jde pouze o navštívení a žití v jednom místě, existuje také možnost nechat se zaměstnat přímo v místě. Často to dělají mladí lidé a studenti, kteří například vyjíždějí do zahraničí na stáže nebo pro zlepšení jazyka. Nabízené pozice jsou tak často pouze sezónní.

Domů
Sdílet
Diskuse