Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. srpna 2023 12:48
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu

Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu
Zdroj: Flickr/BBGunBilly/na voľné použitie
HUDBA HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Autorka hitů About Damn Time, Truth Hurts nebo Good as Hell čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a vytváření nepřátelského pracovního prostředí.

Žalují ji tři doprovodné tanečnice, které měla nutit dotýkat se nahých osob, rasově či nábožensky urážet a na některých se měla také dopouštět bodyshamingu. Obvinění jsou podle zpěvaččina advokáta v rozporu s tím, co Lizzo představuje, píší NME a The Guardian

Doporučeno
Politický aktivismus vs. hudební průmysl: Politika na stage prostě patří (Komentář) Politický aktivismus vs. hudební průmysl: Politika na stage prostě patří (Komentář) 1. srpna 2023 11:00

Lizzo žalují tři bývalé doprovodné tanečnice, které s populární zpěvačkou spolupracovaly až do začátku letošního roku. Dvě z nich přitom byly propuštěny a jedna, Noelle Rodriguez, sama podala výpověď.  

Žaloba je vedena proti Lizzo, její produkční společnosti Big Grrrl Big Touring a kapitánce tanečního týmu Shirlene Quigley. K údajnému sexuálnímu obtěžování mělo dojít ve striptýzovém klubu v Amsterdamu, který tanečnice navštívily spolu s Lizzo a jejím managementem. Lizzo měla jednu z tanečnic nutit k tomu, aby se dotýkala nahé ženy, a to i přesto, že to tanečnice odmítala. „Lizzo začala vyzývat členy štábu, aby se střídavě dotýkali nahých účinkujících, sahali na dilda uvolněná z jejich vagín a jedli banány, které měly účinkující ve vagínách,“ píše se v žalobě. 

Žaloba také tvrdí, že Lizzo skupinu podrobovala „mučivým konkurzům“, kdy ji nutila zkoušet i 12 hodin denně. 

Lizzo se měla dopouštět bodyshamingu

Zpěvačka, která veřejně bojuje proti bodyshamingu, se ho pak prý měla sama dopouštět na svých tanečnicích. Jednu z tanečnic prý i vyhodila kvůli tomu, že přibrala na váze. Kromě toho se pak měla dopouštět i náboženského a rasového obtěžování. 

Kapitánka tanečního týmu Shirlene Quigley se zase měla tanečnicím vysmívat, když měly předmanželský sex, ale zároveň s nimi měla probírat svoje sexuální fantazie a simulovat orální sex. Lizzo prý o chování trenérky věděla a zavírala před ním oči. 

Zpěvačka se k obviněním odmítla vyjádřit. 

Domů
Sdílet
Diskuse