Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2023 11:00
Čas čtení 3:58
Tereza Šnajdrová

Politický aktivismus vs. hudební průmysl: Politika na stage prostě patří (Komentář)

Politický aktivismus vs. hudební průmysl: Politika na stage prostě patří (Komentář)
Zdroj: Rock for People/The 1975/se souhlasem
HUDBA KONCERTY
Uložit Uložené

Politika vždy byla součástí hudby a jinak tomu není ani dnes. Přestaňme umělce a umělkyně cenzurovat a vraťme jim svobodu.

Na nedávné show kapely The 1975 v Malajsii kritizovali rockeři z Británie tamní zákony týkající se LGBTQ+ lidí. Proslov o tom, že queer lidé nesmí být utlačováni, nakonec frontman kapely Matty Healy a baskytarista Ross MacDonald zakončili polibkem. Festival, na kterém The 1975 vystupovali, byl okamžitě zrušen, kapele byl udělen zákaz vystupování v zemi a je dost možné, že ji čeká i právní postih.

Skupina nyní čelí kritice za to, že míchá hudbu s politikou a nerespektuje zákony dané země. Jenže není údělem muzikantů a muzikantek komentovat současné dění? I oni jsou jen lidé a mají právo na svůj názor. Nejsou to cvičené opičky, které jen budou hrát pro naše potěšení.

Doporučeno
VIDEO: Členové kapely The 1975 kritizovali anti-LGBTQ+ zákony v Malajsii, na pódiu si dali pusu. Jejich koncert byl ukončen VIDEO: Členové kapely The 1975 kritizovali anti-LGBTQ+ zákony v Malajsii, na pódiu si dali pusu. Jejich koncert byl ukončen 22. července 2023 13:17

#sticktomusic

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse