Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
23. srpna 2023 12:00
Čas čtení 3:28
Sponzorovaný obsah

Toto je 6 cool přivýdělků, které tě budou bavit. Vydělávej si Instagramem nebo sledováním filmů

Toto je 6 cool přivýdělků, které tě budou bavit. Vydělávej si Instagramem nebo sledováním filmů
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio
ZAJÍMAVOSTI BRIGÁDY PRO STUDENTY NABÍDKY PRÁCE PRÁCE
Uložit Uložené

Líbilo by se ti dostávat zaplaceno za chození po obchodech a restauracích?

Blížící se školní rok znamená nejen návrat do lavic, ale také hledání přivýdělku, který ti zaplatí odpolední kafíčka, nákupy oblečení a víkendové výlety. Pro studenty je jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru brigády možnost plánovat si směny podle rozvrhu. Proto jsme našli brigády, které jsou časově flexibilní, takže si můžeš přivydělat ve volných chvílích mezi výukou a večerní párty.

Mystery shopper

Představ si, že je tvojí náplní práce chodit nakupovat do obchodů nebo jíst v restauracích a hodnotit svou zkušenost. Ano, takhle může vypadat brigáda. Říká se tomu mystery shopping. Firmy si nabírají tzv. mystery shoppery, aby se chovali jako běžní zákazníci a zjišťovali úroveň služeb v jejich firmách. Odpoledne si zaskočíš třeba do fastfoodu na jídlo, napíšeš o tom report a máš vyděláno.

Co k práci potřebuješ? 

Nic konkrétního, jen by ses neměl*a stydět. Mystery shooper často klade obsluze různé otázky.

Kolik si vyděláš?

Odměna se obvykle odvíjí od náročnosti scénáře a toho, jak dlouho v testovaném podniku strávíš. Za provedený mystery shopping včetně vyplnění hodnocení obvykle dostaneš od 600 do 1 000 korun.

oblečení, nákupy, second hand
Zdroj: Pexels / Cam Morin

Kurýr

Dalším příjemným přivýdělkem je dělat kurýra. Výhodou je, že můžeš prací vyplnit i pár hodin volného času a během nich si slušně vydělat. Ve Woltu například kurýři dostávají peníze za každou doručenou objednávku. Mohou si určit, kdy a kde rozváží. Je tak na tobě, jestli pracuješ pár hodin týdně, nebo každý den. Nepotřebuješ žádné speciální vzdělání ani předchozí zkušenosti, všechno se naučíš za provozu. Během rozvozu ti navíc bude k dispozici firemní podpora, se kterou se můžeš poradit. Wolt aktuálně nabírá nové kurýry, takže máš možnost brigády třeba hned od září.

Co k práci potřebuješ?

Dopravní prostředek – konkrétně auto, skútr nebo kolo. Aplikaci, skrze kterou budeš přijímat objednávky, a bankovní účet, kam ti dvakrát měsíčně přijde výplata. Případně živnostenský list, ale lze pracovat i na základě dohody s partnerskou flotilou.

Kolik si vyděláš?

Klidně i více než 300 korun za hodinu. Výdělek se odvíjí od počtu objednávek a samozřejmě toho, jak dlouho budeš jezdit.

více o práci pro wolt
Wolt, Banská Bystrica, donáška jedla, wolt donáška, wolt kuriér
Zdroj: Wolt

Překladatel nebo tvůrce filmových titulků

Jdou ti cizí jazyky tak, že alespoň jeden ovládáš na komunikativní úrovni? Vrhni se na překlady textů nebo tvorbu titulků do filmů a seriálů. Je to celkem příjemná brigádka. Uvidíš nejnovější díly aktuálních seriálových novinek jako první a ještě za to dostaneš zaplaceno.

Co k práci potřebuješ?

Velmi dobrou znalost cizího jazyka v mluvené i psané formě. Musíš řeči opravdu rozumět a být schopný*á psát bez chyb.

Kolik si vyděláš?

Většina firem platí za délku otitulkované stopáže, takže záleží na tvojí rychlosti a šikovnosti. Až se trochu zaběhneš, můžeš si vydělat 200–400 korun za hodinu.

home office, práce, notebook
Zdroj: Pexels / Sam Lion

Lektor odborných předmětů

Jestli ti nejdou zrovna jazyky, ale zato dokážeš vyřešit matematickou úlohu mrknutím oka nebo máš skvělé znalosti v jiném předmětu, nabídni spolužákům doučování. Jistě se najde někdo, kdo bude potřebovat vysvětlit těžkou látku nebo pomoc se seminárkou. Většinu předmětů lze doučovat online, takže si můžeš dopřát nějakou tu korunu navíc z pohodlí domova.

Co k práci potřebuješ?

Především mít opravdové znalosti, které dokážeš předat. Pokud začneš doučovat pravidelně, jedná se o soustavnou činnost, takže bys měl*a mít živnostenské oprávnění. Jedná se o živnost ohlašovací volnou.

Kolik si vyděláš?

Cenu by sis měl*a stanovit s ohledem na své zkušenosti. Na začátku například 150–200 Kč/hod, zkušenější lektoři si berou i 400–500 Kč/hod.

doučování, učení, student, škola
Zdroj: Pexels / cottonbro studio

Správce sociálních sítí

Baví tě Instagram nebo TikTok? Zkus svůj koníček zpeněžit. Spousta firem aktuálně hledá lidi, kteří jim budou spravovat profily na sociálních sítích. Často jsou to nabídky na poloviční úvazek nebo brigádu, která zabere pár hodin týdně. Výhodou je, že můžeš pracovat třeba v autobusu po cestě ze školy. Pravděpodobně budeš mít stanovené určité deadliny, ale je na tobě, kdy si úlohy splníš.

Co k práci potřebuješ?

Vědět, jak jednotlivé sociální sítě fungují, a znát jejich algoritmy. Mít cit pro obsah a grafiku a v neposlední řadě také ovládat gramatiku, protože k postům na Facebook či LinkedIn budeš přidávat i text. Můžeš také fotit produkty nebo oslovovat influencery na spolupráci. Náplň práce se hodně liší podle společnosti.

Kolik si vyděláš?

Na přibližně poloviční úvazek si můžeš vydělat cca 10–15 tisíc měsíčně.

žena mobil telefon
Zdroj: Unsplash/Fausto Sandoval/voľne na použitie

Hlídač domácích mazlíčků

A teď něco pro milovníky psů, koček a dalších domácích mazlíčků. Těm totiž bude péče o zvířata za peníze znít jako sen. Poptávky na hlídání najdeš na specializovaných serverech, kde můžeš také nabídnout svoje služby. Slušnou šanci na získání klientely máš také, když vyvěsíš inzerát třeba v blízkém supermarketu. Hlídat můžeš samozřejmě i děti, pokud s nimi máš zkušenosti a víš, že se o ně dokážeš několik hodin postarat.

Co k práci potřebuješ?

Ideálně zkušenosti se zvířaty. Výhodu mají všichni, kdo vlastní psa nebo jiného mazlíčka.

Kolik si vyděláš?

150–250 korun na hodinu.

venčení psa, pes, domácí mazlíček, zvířata
Zdroj: Pexels / Samson Katt

Administrativní pracovník

Naším posledním tipem je administrativní výpomoc. Pozice zahrnuje různé činnosti – záleží na firmě, pro kterou pracuješ. Může se jednat například o správu e-shopu, kde budeš vyřizovat objednávky nebo přidávat zboží. Často jde o pomoc s fakturami nebo zákaznickou podporu. Co ale mají tyto činnosti společné, je, že většinu z nich lze vykonávat online a stačí ti k nim počítač.

Co k tomu potřebuješ?

Hlavně vlastnosti, jako je spolehlivost a smysl pro organizaci. V případě, že budeš na zákaznické lince, také komunikační schopnosti.

Kolik si vyděláš?

Obvykle 170–200 Kč za hodinu.

administrativa, práce, home office, sekretářka
Zdroj: Pexels / Sora Shimazaki

 

Domů
Sdílet
Diskuse