Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2023 14:09
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Kontroverzní Fyre Festival spouští prodej vstupenek na druhý ročník

Kontroverzní Fyre Festival spouští prodej vstupenek na druhý ročník
Zdroj: Netflix/propagační materiál
HUDBA FESTIVALY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Možná si vzpomeneš na rok 2017, kdy světové modelky v čele s Kendall Jenner nebo Bellou Hadid lákaly na nezapomenutelný Fyre Festival, který se měl konat přímo na Bahamách.

Návštěvnictvu bylo přislíbeno luxusní ubytování, dobré jídlo a stovky kapel a vystupujících. Vstupenky na tuhle parádu stály od 33 tisíc do 1,6 milionu korun, avšak jak se později ukázalo, jednalo se o jeden velký scam. Na příchozí na místě totiž nečekalo nic jiného než pár promočených stanů. 

Pořadatel Billy McFarland byl za tento podvod odsouzen k šesti letům za mřížemi, avšak nyní se vrací zpět na scénu a láká na druhý ročník Fyre Festivalu.

Dávalo by smysl, aby se Billy McFarland po takové ostudě stáhl z veřejného prostoru, ale ne. Týpek, který obral tisíce lidí o jejich úspory, jen před pár týdny oznámil, že uspořádá druhý ročník tohoto nepovedeného festivalu. Mnozí si mysleli, že se jedná o vtip, ale neuvěřitelné se stalo skutečností. Vstupenky na Fyre Festival 2 šly nyní do prodeje a jejich cena je 11 tisíc korun. 

Line-up neznáme, ani místo, kde by měl proběhnout 

Za více než desítku si tak můžeš koupit lístek na festival, o kterém není jisté, zda se reálně uskuteční, není znám žádný line-up, žádné místo, kde se bude konat, a nikdo nemá ani informace, kdy se bude konat. No nekup to!

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

McFarland pouze na svých sociálních sítích uvedl, že se festival bude konat „v Karibiku“ a že se uskuteční koncem příštího roku. „Během sedmiměsíčního pobytu na samotce jsem naplánoval, jak uskutečnit Fyre Festival. Jak přivést lidi z celého světa na jedno místo a uskutečnit nemožné. Jak najdu ty nejlepší partnery světa, kteří mi umožní uspořádat festival na nejvyšší úrovni,“ řekl podvodníček.

Do prodeje bylo zatím uvolněno pouze 100 vstupenek za cenu 11 tisíc korun a brzy by prý mělo být možné zakoupit i další, v rozmezí od 18 do 176 tisíc korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse