Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2023 10:00
Čas čtení 6:23
Vojtěch Vanda

Stein27, President of Sexico, nabízí víc než jen Habibi. Volte jej (Recenze)

Stein27, President of Sexico, nabízí víc než jen Habibi. Volte jej (Recenze)
Zdroj: Instagram/Stein27
HUDBA BRNO ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Může být něco lepšího než Růže? Může. Důkazem je posledních devět měsíců, během nichž se zrodila další masově oblíbená píseň lídrů brněnského rapového trhu, rychlých kluků. I když se občas zdá, že Stein27 je v jemném Calinově stínu, dohady rozbijí Habibi.

Ach, Habibi. Exotické přezdívky ve vztazích jsou určitě kořením jazyku lásky nejen u českých rapperů a zpěváků, nicméně v našem trendy rapu fungují snad ještě líp. Steinova píseň Habibi je ale výjimečná. Arabský miláček takhle dobře nefungoval ani Yzomandiasovi (i když si zavolal na pomoc NikTenda) a ani překvapivě internetovému memelordovi Petru Kunštárovi.

Co je na té nejnovější nejpřitažlivější? Má chytlavý refrén, taneční rytmus a libozvučná slova. A Steina, samozřejmě. Spolu s virálním potenciálem to dohromady stačí na 16,8 milionu poslechů pouze na Spotify. Za devět měsíců sesadila z první příčky Růži, čemuž se ani nechce věřit. Zajímavý duet s Calinem, balada mladých mainstreamových zpěváků/rapperů s rockovějším podkladem, kterému rozumí jak mladé, tak starší posluchačstvo, padl.

Hype kolem Habibi se musel využít, ne však účelově. Stala se singlem očekávaného nového projektu, který se dá zaškatulkovat jako album (9 stop) i jako EP (24 minut). Jejím hlavním motivem je Steinovo dlouholeté alter ego, divoký odkaz na utopii plnou vášně, jíž kormidluje jako kapitán. Šéf. President. Of Sexico.

President of Sexico

Stačí se podívat na Instagram. Tam uvidíš, kolik prezidentů bájného státu s nádechem latinskoamerické romantiky a odéru jihomoravské slivovice, Sexica, najdeš. Pravou hlavou státu ale může být jen jeden člověk. Elektorát tu nehraje žádnou roli; samozvaným a taktéž jediným pravým státníkem je jihomoravský lamač srdcí Stein27. To ví každý. 

Stein27 president of sexico mike roft
Zdroj: Mike Roft Records / propagační materiál

O čem titul druhého alba svědčí? Symboliku můžeme hledat v lecčems. Prošel si v tak mladém věku vším, co nabízí sex a intimita? Cítí se být zrazen ženskými svody? Chystá revoluci v Mexiku? Tolik otázek. Vizuálně, na první pohled, nám však odpověď nepřináší. 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 143491 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse