Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2023 v 15:45
Čas čtení 1:10
Anna Koucká

Od smrti Maca Millera uplynulo pět let. Jeho bývalka Ariana Grande mu poslala dojemný vzkaz

Od smrti Maca Millera uplynulo pět let. Jeho bývalka Ariana Grande mu poslala dojemný vzkaz
Zdroj: Getty Images
HUDBA RAP NEWS
Uložit Uložené

Pojď si tímhle článkem připomenout život a tvorbu talentovaného umělce, který bohužel předčasně zemřel ve 26 letech v důsledku drogové závislosti.

Mac Miller se narodil jako Malcolm James McCormick v pensylvánském městě Pittsburgh do rodiny fotografky a architekta. Už od dětství se zajímal o hudbu a hrál na klavír, bicí, kytaru a baskytaru. 

Mac Miller
Zdroj: Mauricio Santana/Getty Images


K rapu začal tíhnout zhruba ve 14 letech, kdy nahrál své první skladby pod pseudonymem EZ Mac. V 15 pak vydal první mixtape s názvem But My Mackin Ain't Easy a v následujících dvou letech vyprodukoval další dva mixtapy, díky kterým dostal spolupráci se společností Rostrum Records. 


V roce 2010 pak vydal mixtape KIDS, který ho finálně proslavil. V té době už vystupoval jako Mac Miller. Následovaly projekty Blue Slide Park, Watching Movies With the Sound Off, GO:OD AM, The Divine Feminine a nakonec úplně poslední deska Swimming

Život mu ukončily drogy


Na poslední desce z roku 2018 už v textech často mluvil o problémech s drogami a závislostí. Ta se mu nakonec stala osudná, jelikož umělec náhle zemřel na předávkování. Jako příčina smrti se ukázala kombinace alkoholu, kokainu a fentanylu.


I přesto, že se Mac Miller potýkal s psychickými problémy a závislostí už od roku 2012, v roce 2018, kdy došlo k jeho smrti, měl navíc trable i v osobním životě. V té době se totiž také rozešel se svou přítelkyní, zpěvačkou Arianou Grande.

Ariana Grande a Mac Miller
Ariana Grande a Mac Miller Zdroj: Getty Images

Za jejich rozchodem ale údajně stály právě Millerovy problémy s omamnými látkami a zpěvačka byla na sociálních sítích často osočovaná z toho, že rozchodem způsobila jeho smrt. 


Ariana Grande ale před několika dny vypustila do světa dojemný vzkaz, který zesnulému umělci vzdává hold. Uplynulo totiž 10 let od vydání její desky Yours Truly, na které je i společný song s Macem Millerem The Way. Grande v souvislosti s výročím přišla s novou verzí písně, kde je Millerova část předělána do dojemné orchestrální aranže a doplněna smyčcovými nástroji.

 
 
Domů
Sdílet
Diskuse