Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
13. září 2023 19:00
Čas čtení 5:00
Richard Balog

Přivítej podzim v novém páru tenisek. V kurzu je zejména vintage, ale také futuristické linie

Přivítej podzim v novém páru tenisek. V kurzu je zejména vintage, ale také futuristické linie
MÓDA FOOTSHOP TENISKY
Uložit Uložené

Ve výběru najdeš legendární modely s logem Adidas Originals i svěží novinky od značek Puma či Y-3. Výběr záleží na tvém vkusu.

Léto vždy plyne rychleji, než bychom si představovali či přáli –⁠ a tento rok nebyl výjimkou. Venku sice stále převládají příjemné teploty, ale pomalu se už začínáme připravovat na příchod podzimu, který začíná 22. září.

Kromě džín, svetrů, flanelových košil či podzimních bund nezapomeň svůj šatník doplnit i o nový pár tenisek, ve kterém zvládneš přechodné období. Ve spolupráci s online obchodem Footshop jsme vybrali 10 nejzajímavějších modelů, díky kterým budeš stylový*á i v dešti.

Záleží na tobě, zda sáhneš po legendárních vintage modelech od značky Adidas Originals, futuristickém modelu Puma Velophasis nebo luxusních Y-3.

V den publikování článku byla v online obchodě Footshop akce do výše 30 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.
prohlédni si kompletní nabídku nových produktů v online obchodě Footshop
Doporučeno
Móda Refresher: Češky a Slovenky vytáhly sexy i elegantní outfity, kterými tě posadí na zadek Móda Refresher: Češky a Slovenky vytáhly sexy i elegantní outfity, kterými tě posadí na zadek 9. září 2023 16:00
Adidas Originals Samba OG
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Samba OG    2 999 Kč

Největší legenda v produktovém portfoliu Adidas Originals je v posledních sezónách žhavým trendem a jinak tomu nebude ani během podzimu.

Vedení společnosti se sídlem v německém městě Herzogenaurach představuje jedno skvělé provedení modelové řady Adidas Originals Samba za druhým, vůči čemuž nemáme žádné výhrady. Mezi nejčerstvějšími novinkami jsme našli několik atraktivních kusů včetně OG siluety v tmavě modrém schématu s bílými prvky. Klasickou kůži doplňuje ikonická semišová špička a odolná gumová podrážka v tmavě hnědé úpravě.

Cena je 2 999 korun včetně doručení –⁠ stejně jako u většiny provedení tenisek, které byly poprvé v prodeji v roce 1949.

Adidas Originals Samba OG W
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Samba OG W    2 999 Kč

V nabídce online obchodu Footshop jsou k dispozici desítky různých provedení modelové řady Adidas Originals Samba OG včetně ženských velikostí.

Jak jsme zmínili, samby mají status skutečné stylové legendy. Díky jemnému koženému svršku a hladké gumové podrážce jsou neuvěřitelně pohodlné a ideální pro každodenní nošení, zoubkované tři proužky spolu se zpevněnou špičkou ze semiše vzdávají hold bohaté historii a zlaté detaily jim dodávají moderní vzhled.

Jedná se o oblíbené tenisky celebrit, a pokud s nimi plánuješ doplnit své podzimní outfity, vyber si oblíbený pár v předstihu. Minimálně za pozornost stojí i bílá verze se světle růžovými detaily. Cena je stejná, 2 999 korun.

New Balance CT302
Zdroj: Footshop

New Balance CT302    3 159 Kč

Jedna z nejlepších novinek v portfoliu společnosti New Balance, která nás oslovila minimalistickým vzhledem i cenou. Tenisky jsou vyrobeny jak z kvalitní kůže, tak z textilie a gumy. Vysoké pohodlí během chození poskytuje podrážka s pěnovou vrstvou EVA.

Na výletech v evropských metropolích potkáš spoustu dobře oblečených lidí a poměrně často jsou jejich sofistikované outfity doplněny teniskami New Balance CT302, které mají čistý vzhled s lehkým nádechem retra, díky čemuž jsou snadno kombinovatelné. Doplní i tvou sbírku?

V nabídce online obchodu Footshop jsou tenisky New Balance CT302 dostupné v několika schématech pro muže i ženy. Tentokrát jsme vybrali univerzální variantu v přírodních tónech.

Puma Velophasis
Zdroj: Footshop

Puma Velophasis    3 999 Kč

Óda na módní trend Y2K. Takto bychom popsali vzhled extravagantních tenisek Puma Velophasis s podtitulem Overdyed, které jsou čerstvou novinkou v nabídce online obchodu Footshop.

Designéři našli inspiraci ve stylu ze začátku tisíciletí a dědictví výkonnostního běžeckého sortimentu společnosti, který přepracovali tak, aby vytvořili něco nového a autentického. Roli zvládli dokonale. Otevřený síťovinový základ a kožená překrytí v barevných odlescích spolu vytvářejí dynamický vzhled, který si zasluhuje pozornost. Pozdrav své nové oblíbené tenisky. Jejich cena je 3 999 korun.

Adidas Originals Ozmorph
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Ozmorph    3 899 Kč

V módním trendu Y2K našli inspiraci i designéři společnosti Adidas Originals, kteří vytvořili modelovou řadu s názvem Ozmorph, jež je v prodeji za 3 899 korun.

Tenisky v sobě spojují to nejlepší z atmosféry ze začátku tisíciletí (lesklý svršek ze syntetických materiálů a plynulé linie) s moderními technologiemi (extra polstrování paty a odpružená mezipodešev), které zajišťují maximální pohodlí při každém kroku. Výsledkem je originální sportovní silueta zahalená do barevného schématu Focus Olive, jež je jako stvořené pro podzimní období.

Tento produkt představuje jen jedno z mnoha řešení společnosti Adidas Originals, která pomáhá skoncovat s plastovým odpadem. K dispozici je také bílá verze s barevnými akcenty, která je vhodnější spíše na léto.

New Balance 550
Zdroj: Footshop

New Balance 550    3 899 Kč

Vedení společnosti New Balance se spoléhá na svůj bohatý archiv tenisek a modelová řada s označením 550 je dokonalým příkladem, neboť je aktuálně hitem číslo jedna. Silueta byla původně vydána v roce 1989 jako obuv na basketbal a od té doby má stejný vzhled.

Známý výrobce obnovil svou ikonu, aby vzdal hold profesionálním hráčům basketbalu i streetballu z osmdesátých let, kteří formovali současnou generaci hvězd. Svršek tenisek je vyroben z velmi kvalitní kůže, zatímco masivní mezipodešev podporuje celou siluetu a zaručuje pohodlí.

Co říkáš na univerzální bílou verzi s velmi jemnými světle hnědými detaily? Z našeho pohledu jde o skvělé tenisky pro každodenní nošení za adekvátní cenu.

Asics EX89, Asphaltgold
Zdroj: Footshop

Asics EX89 x Asphaltgold    3 999 Kč

Pokud alespoň příležitostně sleduješ vývoj trendů v obuvi, určitě víš, že tenisky Asics jsou na vzestupu, a to zejména díky běžeckým modelům s ostrými sportovními liniemi. Krok vedle však neuděláš ani koupí vintage siluety EX89.

Tenisky Asics EX89 jsou basketbalovou retro ikonou, která vychází z původního modelu Asics Gel-Extreme z osmdesátých let. Ať už v nich budeš předvádět perfektní doskoky v prostoru mezi dvěma koši, nebo jejich trendy estetiku plánuješ zužitkovat jako dokonalý doplněk ke svým každodenním outfitům, spolehni se na pohodlí tlumicí technologie FF BLAST.

Z dalekého Japonska a Německa až do tvé sbírky v designu, který reprezentuje to nejlepší ze sportovního dědictví Kobe a streetwearu –⁠ to jsou Asics EX89 v úpravě od obchodu Asphaltgold. Cena je 3 999 korun.

Nike Air Adjust Force
Zdroj: Footshop

Nike Air Adjust Force    4 199 Kč

Místo v seznamu má také společnost Nike, a to díky další edici fascinujících basketbalových tenisek Air Adjust Force v barevném schématu Citron Pulse Sail v ženských velikostech.

Fresh úprava sportovní obuvi, kterou vedení Nike poprvé uvedlo na trh v roce 1996, si naše srdce získala na první pohled. Atraktivní provedení v hnědo-šedo-bílých tónech v kombinaci s vyšívanými prvky vytváří ohromující efekt, který budeš chtít mít na svých nohou. Modelu nechybí odnímatelný řemínek, který lze nastavit v horní části a na patě.

V mezipodešvi je viditelný systém Air, který zajišťuje pohodlí a lehké odpružení. Vnější podešev naopak zajišťuje zejména skvělou přilnavost k zemi. Díky slevě ve výši 10 % jsou Nike Air Adujst Force dostupné za přibližně 3 780 korun.

Adidas Originals Trezoid
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Treziod PT    4 699 Kč

Obdivujeme, v jakém tempu a s jakým úsilím pracují designéři Adidas Originals, kdy každý měsíc vedení společnosti představí desítky novinek. V září nás kromě modelů uvedených výše zaujaly tenisky Adidas Originals Treziod PT, ve kterých každým dnem jen tak proletíš.

Tenisky v sobě kombinují běžecké modely z osmdesátých let s designem sportovních aut ze stejné doby a vytvářejí zajímavé napětí mezi minulostí a budoucností, neboť se nesou na moderní podrážce s lomenými liniemi. Podrážka ti pomůže ujít desítky kilometrů v pohodlí, zajímavý detail na patě zase všem ukáže tvou lásku ke sportu v různých podobách.

Pokud tě nezaujala šedo-tyrkysová verze, zkontroluj provedení s přívlastkem Off-White s modrými a světle růžovými detaily. Cena je stejná, 4 699 korun.

Y-3 Nizza High
Zdroj: Footshop

Y-3 Nizza High    7 999 Kč

Poslední pár podzimních tenisek v seznamu je prací japonského návrháře Jódžiho Jamamota a jeho týmu Y-3 pod hlavičkou společnosti Adidas.

Značka Y-3 postavila své nové tenisky na legendě basketbalového modelu Adidas Originals Nizza, když při tvorbě experimentálního stylu čerpala inspiraci z původních tvarů. Tenisky Y-3 Nizza High mají nadrozměrnou podrážku, která vylepšuje nadčasovou siluetu a upoutá na první pohled, zatímco prodyšný textilní svršek zdobí neopracované okraje, které se nošením mají ještě více roztřepit. K tomu všemu se přidává česaná špička, která podtrhuje, že tento design se s ničím nepáře. Cena tenisek je 7 999 korun.

prohlédni si kompletní nabídku nových produktů v online obchodě Footshop
Doporučeno
Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? 11. září 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse