Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Jejich vztah je komplikovanější než tvůj situationship, přesto se stali legendami. Toto jsou Blink-182

Další rána pak přišla v roce 2008, kdy byl Travis Barker na palubě letadla, které havarovalo. Během letecké havárie zemřeli čtyři lidé a Barker musel podstoupit 16 operací. Hoppus a DeLonge se v té době zachovali jako opravdoví přátelé a Barker je měl v nejtěžších chvílích svého života po svém boku. Tato tragédie vedla k tomu, že se skupina v roce 2009 rozhodla dát znovu dohromady. Tohle začíná být pěkně zamotané.
 
Následovalo celosvětové turné a vydání alba Neighborhoods. Co se na první dobrou zdálo jako dobrý nápad, nakonec ale stejně selhalo. Atmosféra mezi členy kapely nebyla ideální. Naopak by se o ní dalo mluvit jako o velmi husté. Travis Barker tehdy v rozhovoru pro Rolling Stone prohlásil, že by si přál, aby DeLonge přiznal, že už s nimi nechce hrát a chce vystupovat jen kvůli penězům.

Doporučeno
Tommy Cash: Neudělal jsem se už několik let. Moje show je jako manželství Tommy Cash: Neudělal jsem se už několik let. Moje show je jako manželství 4. srpna 2023 6:00

V roce 2014 pak dlouho přehlížené neshody opět vypluly napovrch a ještě téhož roku DeLongův manažer informoval zbytek kapely o tom, že jeho klient chce na dobu neurčitou opět odejít z kapely a věnovat se vlastním projektům. Ještě pár měsíců poté hrál DeLonge na své fanoušky a fanynky divadlo, že kapelu rozhodně neopouští, ale nakonec z ní stejně zmizel jak pára nad hrncem. Podle Hoppuse a Barkera byl DeLonge nevděčný a neupřímný a bez něj bude kapele lépe.
 
Místo Toma DeLonga tehdy nahradil Matt Skiba, ale jak už asi tušíš, nebylo to to pravé ořechové. Ačkoli má Skiba mnohonásobně větší hlasové možnosti než DeLonge, z kapely se vytratil ten kamarádský duch a jiskra. I přesto však Skiba v kapele zůstal až do roku 2021.

Blink-182
Zdroj: Flickr/beyondMÉ./volně k použití

Reunion: Millennials pláčou štěstím

Uplynulo téměř 10 let a na křivdy se pravděpodobně zapomnělo. V roce 2022 si totiž fanoušci a fanynky Blink-182 všimli, že Tom DeLonge zaktualizoval své bio na Instagramu a napsal do něj, že je členem kapely Blink-182. To podpořilo zvěsti o tom, že se Blinkové chystají na reunion. Brrr, ještě teď z toho máme husí kůži.

Doporučeno
Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor) Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor) 16. března 2023 6:00

No a pak už to šlo raz dva. Webovky kapely prošly rekonstrukcí, po amerických městech se začaly objevovat tajemné plakáty a v říjnu téhož roku kapela oficiálně oznámila svůj návrat, který pak potvrdila singlem Edging. DeLonge na svém Instagramu následně poděkoval Mattu Skibovi za působení v kapele v době jeho nepřítomnosti a vysvětlil i to, proč se rozhodl vrátit. Mark Hoppus totiž onemocněl rakovinou, což DeLonga údajně přimělo zapomenout na staré bezvýznamné spory a vrátil se ke svým kámošům. Awww. I když si tedy myslíme, že svých přátel si máš vážit bez ohledu na jejich zdravotní stav, Tome!
 
Kapela pak oznámila celosvětové turné, které odpálila vystoupením na Coachelle. Millennials z celého světa tehdy plakali štěstím. Přece jenom to bylo od roku 2014 poprvé, co Blink-182 v této formaci spolu vystoupili na stagi, a to je něco, co si naše duše po celou tu dobu myších hádek přály. Jasně, Tom DeLonge nikdy neoplýval skvělými pěveckými schopnostmi, ale prostě fucking Blink-182, chápeš?

blink-182
Zdroj: Live Nation/ECHO PROMOTION

Proč milujeme Blink-182?

Gen Z možná napadne, že Blinkové už musí být za zenitem. Jsou to padesátníci, kteří stále nosí bejsky, a kdyby neměli křehké kosit, dost možná by si i teď na stagi střihli nějaké to olliečko. Bacha na to, co říkáš, Simono! Blinkové jsou legendy, jasný?
 
Pravda je, že Blink-182 ani v tomto věku nevypadají jako nějací trapní pozéři. Naopak. Blinkové prostě přepisovali historii, byli u našeho dospívání, prožívali jsme s nimi první lásky, první kocoviny, I Miss You nás doprovázela během rozchodů… Blink-182 prostě nejsou jen nějaký pop bez mozku! Napsali i skladby, které jsou upřímné, pravdivé, poetické… a za to budou mít na hudební scéně navždy své místo.

Doporučeno
Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) 7. března 2023 6:00

Kapela se během pár let vyšvihla tam, kam se jiní nedostanou ani za celou svoji kariéru. Tiše a nevyhnutelně se stala nesmírně vlivnou formací a nejedná se pouze o generační záležitost. Fakta mluví jasně. Blink-182 jsou jednou z největších punkových kapel přelomu 20. a 21. století, prodali 50 milionů alb po celém světě a získali 18 ocenění. To je kultovní trojice Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse