Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. října 2023 16:14
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Kaskadér Harryho Pottera skončil během natáčení na vozíku. Na novém dokumentu o něm se podílel i Daniel Radcliffe

Kaskadér Harryho Pottera skončil během natáčení na vozíku. Na novém dokumentu o něm se podílel i Daniel Radcliffe
Zdroj: Wikimedia Commons / Volně k užití
FILMY A SERIÁLY DANIEL RADCLIFFE HARRY POTTER
Uložit Uložené

Role se obrátily, i když za mnohem smutnějších okolností. Kaskadér David Holmes, dublér Daniela Radcliffa v sérii Harry Potter, utrpěl zranění, které jej upoutalo na invalidní vozík. Nyní o něm vznikl dokument.

Noční můra každého kaskadéra se gymnastovi z Essexu stala během natáčení první části sedmého dílu Harry Potter a relikvie smrti. Tragická nehoda jej podle Variety upoutala na invalidní vozík a paralyzovala od hrudníku dolů.

Ve spolupráci s HBO v listopadu vyjde dokument s názvem David Holmes: The Boy Who Lived, na kterém se podílel i představitel Harryho Pottera, herec Daniel Radcliffe. Nejen jako host, který měl k Holmesovi během natáčení filmových verzí fantasy románů britské autorky J. K. Rowling velmi blízko, ale také jako výkonný producent.

Dokument poodhalí zákulisí natáčení Harryho Pottera

Dle synopse film obsahuje „upřímné osobní záběry natočené za poslední desetiletí, materiál ze zákulisí Holmesovy kaskadérské práce, záběry z jeho současného života a intimní rozhovory s ním, jeho přáteli, rodinou nebo filmovým štábem“. Celý snímek tak nebude jen o kouzelnické sáze, ale také o kaskadérovi samotném, jeho životě po nehodě, vyrovnávání se s nepřízní osudu a o nových překážkách, které dříve jako kaskadér za překážky nepovažoval. Chybět prý nebude velká dávka emocí.

Doporučeno
Marka lego baví i živí: „Cena lega roste i víc než zlato. Můj největší model má cenu jako malý dům, jde o miliony“ Marka lego baví i živí: „Cena lega roste i víc než zlato. Můj největší model má cenu jako malý dům, jde o miliony“ 23. února 2024 8:00

Dokument ale není první spoluprací Holmese a Radcliffa. Během pandemie covidu-19 v roce 2020 se totiž dvojice spojila v rámci podcastu Cunning Stunts, který společně odstartovali. Řešili v něm mimo jiné právě hollywoodské kaskadéry a to, s čím se musí vyrovnávat.

„Kolem kaskadérů existuje mýtus, že jsou nějakým způsobem nadlidé. Když diváci vidí něco opravdu bolestivého nebo hrozného, myslí si, že to byl vizuální efekt nebo že existuje nějaký bezpečný způsob, jak to udělat. Často tomu tak není,“ řekl v podcastu Radcliffe.

„Neexistuje žádný způsob, jak předstírat například pád ze schodů. Když vás jako kaskadéra srazí auto, tak vás prostě srazí. I když během natáčení jede pomaleji. Najde se co nejbezpečnější způsob, jak to udělat, ale stále to může bolet,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse