Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. listopadu 2023 9:21
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

VIDEO: Lil Nas X jako krvavý tampon. Rapperův halloweenský kostým budí obdiv i pohoršení

VIDEO: Lil Nas X jako krvavý tampon. Rapperův halloweenský kostým budí obdiv i pohoršení
Zdroj: Wikimedia/Unapersonetaquearreglafotos/volně k užití
OSOBNOSTI HALLOWEEN LIL NAS X
Uložit Uložené

O americkém umělci se obecně ví, že rád přichází s novými, neozkoušenými i šokujícími věcmi. Dle některých fanoušků a fanynek to ale občas přehání.

Záběry, na kterých rapper pózuje na Instagramu a TikToku, sklidily miliony reakcí. Není divu, umělec v nich totiž chodí po ulici v bílé paruce, rudobílém oválném kostýmu, bílých kozačkách na vysokých podpatcích a v rámci „choreografie“ vychází z papírové vagíny, přičemž drží tamponovou šňůrku a točí s ní.

Rappera se zastala kolegyně z branže

Některým fanouškům a fanynkám vadí rapperova bezohlednost vůči osobám, které si musí každý měsíc procházet menstruací. Podle názoru jiných je ale kostým vtipný, a navíc důležitý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ★ (@lilnasx)

„Můžeme se shodnout na tom, že kromě toho, že je to fakt vtipné, je také důležité téma menstruace přinášet do veřejného prostoru? Pro spoustu lidí je to stále velké tabu,“ reagovala fanynka, která ke své reakci získala přes 4300 lajků.

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení 15. prosince 2021 7:00

U jednoho z příspěvků reagovala také v současnosti zřejmě nejpopulárnější rapperka Ice Spice. „Zrovna mám menstruaci, okamžitě se ke mně stav,“ vzkázala nekompromisně.

Anketa:
Je tento kostým podle tebe v pořádku?
Jistě, je to sranda.
Je mi to úplně jedno.
Vůbec, je to přes čáru.
Jistě, je to sranda.
37 %
Je mi to úplně jedno.
42 %
Vůbec, je to přes čáru.
21 %

Jak už jsme zmínili, rapper je svými provokacemi známý. Například před dvěma lety schytal kritiku za těhotenské snímky, které sloužily k propagaci jeho desky. Zatímco sám považoval nápad za geniální, mnohem méně se líbil ženám, které mají problémy s otěhotněním.

Rozruch způsobil také na jaře 2021, kdy ve spolupráci s brooklynským uměleckým kolektivem MSCHF představil takzvané satanovy tenisky. Šlo o klasickou siluetu Nike Air Max 97, která byla ozvláštněna obráceným křížem, pentagramem nebo kapkou skutečné lidské krve v podrážce. Od projektu se tehdy distancovala sama společnost Nike.

Doporučeno
Nová deska Viktora Sheena je rapové zlato. Planeta opic aspiruje na nejlepší album roku Nová deska Viktora Sheena je rapové zlato. Planeta opic aspiruje na nejlepší album roku 18. října 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse