Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2023 18:00
Čas čtení 1:38
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Seriál na Netflixu ti ukáže, jak se stát mafiánským bossem

Co si pustit o víkendu: Seriál na Netflixu ti ukáže, jak se stát mafiánským bossem
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Léčíme tvoji rozhodovací paralýzu pomocí tipů na víkendové pokoukání.

Máme před sebou prodloužený víkend a s ním i 17. listopad jako jeden z nejdůležitějších svátků české a slovenské historie. 

Jestli si ale budeš chtít od oslav, dojímání se (a možná i občasného patosu) odpočinout, vybrali jsme pro tebe sérii, se kterou se můžeš na víkend zavřít a odpojit se od světa. Tentokrát se dozvíš, jak se stát ještě lepším mafiánem, než byli porevoluční kmotři v Československu. 


Je možné, že jsme se ti tento týden netrefili do vkusu. To nás moc mrzí, ale nezoufej. Tipy na víkendové sledování pro tebe píšeme každý týden. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.


Jak se stát šéfem mafie

Jak se stát šéfem mafie je už třetí dokumentární řada, která ti poskytne sondu do hlav lidí, o nichž bys toho možná radši příliš nevěděl*a. Poté, co jsme se podívali za tyrany a vůdci sekt z celého světa, nyní nahlédneme do zákulisí organizovaného zločinu.

Peter Dinklage, kterého si můžeš pamatovat například z velmi oblíbeného seriálu Hra o trůny, tě provede vzestupem a pádem nejslavnějších mafiánských bossů v celé historii. Pokud jsi už viděl*a předešlé série, víš, že to udělá nejen skrz rozhovory se skutečnými aktéry tehdejších událostí, ale také pomocí řady taktik, které jsou společné lidem od Ala Caponeho po Pabla Escobara.

Jak se stát šéfem mafie
Zdroj: Netflix

V sérii se s notnou dávkou satiry dozvíš, jak odemknout svůj potenciál, dokázat jít přes mrtvoly (doslova) a stát se pánem svého vlastního osudu. Jak se stát šéfem mafie je vizuálně zábavný seriál, který běží v příjemném a svižném tempu. Daleko víc než výčet faktů o jednotlivých mafiánských hlavounech ho zajímají souvislosti a právě společné rysy. Pokud s true crime dokumenty teprve začínáš, můžeš se do jejich světa dostat právě přes tuto řadu. 

A jestli se ti nechtějí luštit titulky, můžeš si sérii pustit i v českém znění.

Kde si sérii pustit: Netflix
Délka série: 3 hodiny 3 minuty (délka epizody 28–34 minut)
Vytvořili: Jonah Bekhor, Jonas Bell Pasht
Hrají: Peter Dinklage, George Anastasia, Renee Graziano, Elie Honig, Emily Sweeney, John Alite, Geoff Schumacher, Michael Franzese, Sammy Gravano, John Binder, Bobby Luisi, Adam Selzer, Jonathan Eig, Javier Pena, Richie Roberts, Steve Murphy

Pořád ještě nemáš dost organizovaného zločinu? Mafiánskou atmosféru můžeš na Netflixu ještě podpořit, máš na to poslední týden. 

Jenom do 30. listopadu najdeš na streamovací platformě klasiku gangsterského filmu Kmotr a Kmotr II, výpravnou filmovou sérii o tom, jak se v poválečné Americe vyvíjely a rozrůstaly mafiánské rodiny. Přehled filmů, které na VOD službě s posledním listopadem končí, najdeš v tomto článku.

Doporučeno
Marvel a Robert De Niro mizí z Netflixu. Známe filmy, které si můžeš pustit jen do konce listopadu Marvel a Robert De Niro mizí z Netflixu. Známe filmy, které si můžeš pustit jen do konce listopadu 16. listopadu 2023 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse