Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 4:14
Ondřej Jarůšek

GTA VI: Co všechno víme o nejočekávanější hře všech dob. Návrat do Vice City, obří mapa a nechutně velká cena?

GTA VI: Co všechno víme o nejočekávanější hře všech dob. Návrat do Vice City, obří mapa a nechutně velká cena?
Zdroj: Rockstar Games/propagační materiál
TECH GAMING GTA VI NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Oficiální představení GTA VI je už za rohem. Podívej se, co všechno o hře víme, o čem se spekuluje a co od nejnovějšího dílu slavné série můžeme očekávat.

Grand Theft Auto je jednou z nejpopulárnějších herních značek na světě a nadcházející pokračování lze pravděpodobně označit za nejočekávanější hru poslední dekády. Studio Rockstar Games před pár týdny oznámilo, že první trailer ke hře odprezentuje na začátku prosince, tedy více než deset let od vydání pětky, která vyšla v září 2013 ještě na PlayStation 3 a Xbox 360.

Nikdo asi nečekal, že na pokračování úspěšné open-world akce budeme čekat tak dlouho a přeskočíme přitom celou generaci konzolí. Vzhledem k dlouhému čekání, ale i tomu, jak vysokou laťku nastavil poslední díl, mají hráči a hráčky od šestky jen ta nejvyšší očekávání. To si tvůrci dobře uvědomují. Strauss Zelnick, CEO vydavatelské společnosti Take-Two, pod kterou Rockstar spadá, tvrdí, že studio se nespokojí „s ničím jiným než s dokonalostí“.

Doporučeno
Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu 1. listopadu 2023 17:00

Masivní leak a návrat do Vice City

Samotní tvůrci byli ohledně hry dosud na informace poměrně skoupí a titul se snažili co nejvíc chránit. To se ale úplně nepovedlo. V září minulého roku totiž studio zasáhl masivní leak, kdy hacker s přezdívkou teapotuberhacker sdílel na herních fórech desítky ukradených videí a screenshotů z rozpracované verze. Jednalo se o jeden z vůbec nejmasivnějších leaků v dějinách her. Únik zároveň nepřímo potvrdil několik informací, o kterých se spekulovalo už dříve.

gta 5
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two/propagační materiál/volně k užití

Jednou z nejdiskutovanějších otázek o novém díle GTA je, kam nás vlastně šestka zavede. Během série jsme se podívali hned do několika měst inspirovaných reálnými metropolemi, od LA po New York. Ohledně zasazení GTA VI se dosud nejvíce spekulovalo o Vice City, které bylo dějištěm v roce 2002. Jak píše server PC Gamer, to, že nás skutečně čeká návrat do fiktivního neonového města à la Miami, nepřímo potvrdilo jedno z uniklých videí, kde oko pozorných sledujících mohlo na vlaku postřehnout nápis „Vice City Metro“.

Domů
Sdílet
Diskuse