Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. listopadu 2023 v 17:00
Čas čtení 6:43
Ondřej Jarůšek

Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu

Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu
Zdroj: Bethesda Softworks/propagační materiál
TECH GAMING HERNÍ ŽEBŘÍČEK NEJLEPŠÍ HRY NOVÉ HRY TIP NA HRY
Uložit Uložené

Máme pro tebe nový herní žebříček. Tentokrát jsme se zaměřili na FPS žánr, který patří k těm nejpopulárnějším. Vybrali jsme 10 titulů, které by měl každý fanoušek a fanynka žánru vyzkoušet.

Výlet do vesmíru, alternativní historie i zdevastovaná planeta Země v daleké budoucnosti. To vše a mnohem více na tebe čeká v 10 hrách, které jsme zařadili do výběru nejlepších FPS her, tedy stříleček z první osoby. Pokud si libuješ v pořádné adrenalinové akci, rozhodně si zde přijdeš na své.

Doporučeno
RECENZE: Spider-Man 2 je nejlepší marvelovka za poslední roky a komiksová nirvána na PlayStationu RECENZE: Spider-Man 2 je nejlepší marvelovka za poslední roky a komiksová nirvána na PlayStationu 16. října 2023 v 16:00

Zaměřili jsme se na hry z posledních 10 až 15 let, nenajdeš zde proto kultovní klasiky z 90. let, byť samozřejmě mnohé z nich měly obrovský přínos pro celý průmysl a vděčíme jim za to, jak se žánr FPS her vyvinul.

Pokud patříš mezi fanoušky tohoto žánru a některou z následujících her jsi dosud nehrál*a, je nejvyšší čas svou herní knihovnu obohatit o přírůstek, který ti v ní chybí. V závěru článku pak na tebe čeká anketa, v níž můžeš dát svůj hlas hře, která je podle tebe nejlepší. Jdeme na to!

Superhot

superhot
Zdroj: SUPERHOT Team/propagační materiál

Superhot je jednou z nejinovativnějších her na poli FPS žánru za poslední roky. Studio Superhot Team vsadilo na minimalistický design a jednoduchou myšlenku, kdy čas ve hře plyne normálně jen ve chvílích, kdy se hráč pohybuje. A když se hráč zastaví, čas se zpomalí. To otvírá nové možnosti při taktizování a vymýšlení způsobů, jak se zbavit nepřátel a zároveň se vyhýbat létajícím kulkám. Hra tak není jen obyčejnou střílečkou, ale do jisté míry vyžaduje i strategické uvažování.

Titul Superhot se setkal s velkým úspěchem a milovníkům přesyceného FPS žánru nabídl něco zcela nového. Doporučujeme všemi deseti!

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

siege
Zdroj: Ubisoft/propagační materiál

Značka Tom Clancy's zastřešuje celou řadu různých herních sérií, přičemž tou nejstarší z nich je Rainbow Six, která je tu s námi už od roku 1998.

Díl s podtitulem Siege je pravým ztělesněním toho, jak skupina přátel dokáže pozvednout zážitek z hraní na úplně novou úroveň. Jedná se o taktickou týmovou střílečku, v níž je klíčem k úspěchu především dobře naplánovaný postup, rozvržení rolí a komunikace s ostatními členy týmu.

Některé módy lze hrát sólo, největší zábava však tkví právě v kooperativním hraní, které je alfou a omegou Rainbow Six Siege a které z něj dělá i jednu z nejlepších her ve světě e-sportu. Jestli máš kolem sebe partu gamerů, pusťte se do toho.

Borderlands 2

borderlands 2
Zdroj: 2K/propagační materiál

Druhý díl Borderlands od Gearboxu stavěl na základech, které položil první díl. Dvojka je však ještě o kus šílenější a lepší. A co může být zábavnějšího než hrát tuto bláznivou střílečku plnou vtipů, adrenalinu a lootování? No přece hrát ji ve dvou. Borderlands 2 nabízí možnost kooperativního multiplayeru, takže si tuto dávku nekončící akce můžete užít ve dvou. Od vydání hry už sice uběhlo více než 10 let a světlo světa mezitím spatřil i solidní třetí díl, i přesto však dvojka zůstává nepřekonaná. I po dlouhé době je hra zárukou královské zábavy.

Titanfall 2

titanfall 2
Zdroj: Electronic Arts/propagační materiál

Střílečka Titanfall 2 po vzoru prvního dílu přinesla velkolepé souboje s obrovskými roboty, ve dvojce však tvůrci z Respawn Entertainment každý aspekt hry vylepšili a přivedli téměř k dokonalosti. Titul nabízí fenomenální příběhovou kampaň, která je sice krátká a spíš funguje jako seznámení s tím, jak mechanismy ve hře fungují, i přesto ale patří k těm nejzábavnějším napříč žánrem.

Prim zde ale samozřejmě hraje multiplayer a masivní boje proti ostatním hráčům. Svého silného robotického Titána (na výběr jich je několik a každý má jiné slabiny a přednosti) můžeš během bitev povolat, aby na bojiště spadl z nebe, nastoupit do něj a třeba díky tomu úplně změnit vývoj probíhajícího boje. Akce sázející na dynamický pohyb je však bezvadná i mimo kokpit Titánů.

Herní prostředí zde navíc není jen kulisou, kde se boje odehrávají, ale stává se součástí samotné hratelnosti. Musíš se totiž naučit běhat po zdech, skákat z jedné na druhou, u toho střílet a zároveň se vyhýbat nepřátelské palbě. Titanfall 2 je titul, který v obklíčení známějších značek může působit možná trochu nevýrazně, ale věz, že takto kolosální porci zábavy jen tak někde nenajdeš.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse