Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Astratex.
29. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 2:59
Sponzorovaný obsah

Jak si připravit dokonalý filmový večer

Jak si připravit dokonalý filmový večer
Zdroj: Astratex
MÓDA
Uložit Uložené

Vítej ve světě pohodlného zimního večera, kdy se zabalíš do teplého pyžama a zapomeneš na chladnou zimu venku.

Zimní večery jsou ideálním časem na vychutnání si pohodlí, relaxaci a načerpání energie na další den. V tomto článku ti představíme několik tipů, jak si vytvořit dokonalý pohodlný zimní večer plný tepla, dobrého jídla a zábavy.

pyžamo
Zdroj: Astratex

Hlavně ať tě nic neškrtí

Není nic lepšího než se po náročném dni převléknout do pohodlného oblečení nebo pyžama. Výběr správného oblečení je klíčový. Můžeš si vybrat mezi mnoha různými druhy pyžam, od teplých flanelových setů až po lehké bavlněné overaly. 


Doporučujeme investovat do kvalitního pyžama, které tě bude hřát a zároveň bude pohodlné na nošení. Při výběru pyžama také mysli na to, aby bylo vhodné pro danou sezónu. Pokud máš v chladných zimních měsících tendenci mrznout, zvol teplejší variantu s dlouhými rukávy a nohavicemi. Pokud ti zase rychle bývá teplo, sáhni po lehčím materiálu. Široký výběr dámských a pánských pyžam v různých barvách a materiálech najdeš na Astratex.cz.

Gauč, nebo postel? To je, oč tu běží

Když už máš na sobě pohodlné pyžamo, je čas usadit se na pohovce nebo na posteli s pohodlnou matrací a hromadou měkkých polštářů. Vytvoř si svůj vlastní malý ráj, kde se dobře relaxuje a sní. Máš-li možnost, přidej do prostoru zimní dekorace, ať navodíš tu správnou atmosféru. Ideální jsou svíčky, teplé osvětlení nebo vánoční světýlka. Měj také po ruce jemnou deku, do které se v případě potřeby zabalíš. A samozřejmě i huňaté ponožky. Kdo by chtěl studená chodidla? To je přece úplný opak pohodlí.


Vrátíme se zpět k volbě – gauč, nebo postel? V podstatě na tom nezáleží. Gauč má velkou výhodu v tom, že se na něj dá posadit a mnohem lépe se ti budou uždibovat různé dobroty a doplňovat pitný režim. Na druhou stranu, kvalitní matrace a velké měkké polštáře za zády mají taky něco do sebe. Zkus si na postel položit tác nebo podnos, ať se ti do postele nic omylem nevysype/nevylije a nemusíš řešit vyklepávání nebo nedej bože praní. Chybu neuděláš ani s položeným ručníkem nebo jinou textilií, kterou snadno vyklepeš. 

Filmový maraton je to pravé pro páteční večer

Co by to byl za pohodlný večer bez skvělých filmů? Vyber oblíbené filmy, nebo naopak objev žhavé novinky a nech se rozesmát, dojmout nebo přenést do světa fantazie. Připrav si předem seznam filmů, které bys rád*a viděl*a, a ujisti se, že je seženeš na streamovacích platformách. Můžeš zvolit téma večera, například komedie, horory nebo romantiku, a podle toho filmy vybrat. Anebo začneš komedií a skončíš u hororu? 


Nezapomeň na popcorn, chipsy, nachos a oblíbené nápoje. Vytvoř si takové prostředí, jako bys byl*a v kině. Pokud máš projektor, můžeš si promítat filmy na stěnu, což dodá domácímu kinu ještě autentičtější atmosféru. Ať už jsi filmový nadšenec, nebo jen občasně sleduješ filmy, filmový večer může být skvělým způsobem, jak si užít chladné zimní večery.

Něco na zub? Ale co?

Tento seznam jídel ti poskytuje různorodé možnosti, které můžeš vybrat podle svých preferencí a oblíbených chutí. Užij si filmový večer s dobrou společností a chutnými pokrmy!

  • Pizza: Objednání nebo příprava domácí pizzy s oblíbenými náplněmi může být skvělým zážitkem během filmového večera.
  • Sendviče: Teplé sendviče například s kuřecím masem, slaninou a sýrem jsou skvělou volbou.
  • Hamburger: Hamburger s hranolkami je další rychlou a chutnou volbou.
  • Chicken wings: Křupavá křidélka s různými omáčkami jsou skvělým doplňkem filmového večera.
  • Sushi: Pokud máš rád*a sushi, můžeš si objednat nebo připravit různé druhy sushi rollů.
  • Zeleninový tácek: Pro ty, kteří preferují lehčí možnosti, může být zeleninový tácek s dipem skvělou volbou.
  • Různé druhy dipů: Můžeš si připravit různé druhy dipů, jako je tvarohový dip, ranch dip nebo tzatziki, a podávat je s kousky zeleniny, chipsy nebo chlebem.
  • Dezerty: Nepřehlížej dezerty! Připrav si popcorn s karamelovou polevou, zmrzlinu, čokoládové sušenky nebo jakékoli další dezerty, které máš rád*a.
pyžamo
Zdroj: Astratex

Čaj, kakao, nebo snad horké jablko?

Teplé nápoje mají v zimních večerech zvláštní kouzlo. Můžeš si uvařit čaj, kakao nebo horkou citronovou vodu. Dáváš přednost něčemu studenému? Zvol osvěžující ovocné nápoje s trochou zázvoru. Pokud máš rád*a alkoholické nápoje, můžeš si dopřát horký punč nebo svařené víno. Samozřejmě je dobrou volbou i víno, ať už červené, nebo bílé. Možná máš doma ještě zbytek svatomartinského. Chybu neuděláš ani s nealko drinky. Snadno se připravují a dodají večeru na luxusu.

A teď už tě necháme relaxovat

Věříme, že naše tipy a rady ti pomohou vytvořit si ideální atmosféru pro relaxaci a odpočinek. Nezapomeň se zabalit do teplých peřin a užít si příjemný zimní večer plný tepla a radosti. Filmový zimní večer je skvělým způsobem, jak načerpat energii a užít si chvíle klidu a pohody ve svém domově.

Domů
Sdílet
Diskuse