Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. prosince 2023 11:00
Čas čtení 2:03
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš?

Co si pustit o víkendu: Barbie je konečně online. Kde si ji pustíš?
Zdroj: ČSFD/Warner Bros./propagační materiál
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Přinášíme tipy na VOD platformy a šetříme ti čas.

Třetí adventní víkend je před námi a spolu s ním i prostor pustit si do konce roku film, který nebude zahrnovat nezdravé množství rolniček a rizikovou dávku vaječného koňaku. A protože víme, že výběr na streamovacích platformách je nekonečný a člověk na nich snadno spadne do rozhodovací paralýzy, rozhodli jsme se pomoci. Tak jako každý týden jsme si pro tebe připravili tip z aktuálního výběru VOD služeb.

Dneska nás čeká obzvlášť očekávaná online premiéra jednoho z nejpropíranějších filmů roku a taky obnovená animovaná klasika. Rozhodně je na co se těšit, takže jestli chceš využít letos poslední možnosti strávit víkend v klidu, tyhle filmy ti určitě pomohou.

Pokud jsme se tenhle týden netrefili do tvého filmového vkusu úplně přesně, možná se nám to podařilo jindy. Tipy na filmy na VOD platformách pro tebe připravujeme každý týden. Všechny pohromadě je najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu.

Barbie

Na tenhle film jsme se všichni dlouho těšili a musíme říct, že tuhle růžovou mánii jsme si v červenci hodně užili. O to raději jsme, že se Barbie konečně dostala na streamovací platformy.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

Barbie je komedie, která vypráví o tom, co se stane, když si stereotypní růžová panenka uvědomí vlastní smrtelnost. Všechno, co bylo v její zemi ideální, je najednou podobnější reálnému světu. Vafle v toustovači se připalují, mléko kysne, celulitida je najednou real a podpatky přestávají být nejpohodlnější obuví na světě.

barbiecore, barbie, halloween
Zdroj: Instagram/Margot Robbie

Aby se Barbie (Margot Robbie) dokázala vrátit „do normálu“, musí se vypravit do reálného světa a najít svou nešťastnou majitelku. Bohužel s ní jede i Ken (Ryan Gosling), který stihne objevit patriarchát a zvrátit vládu žen v domovském Barbielandu.

Ty se jako sledující připrav na růžovou jízdu se spoustou sarkastického humoru. Barbie se strefuje do společenských stereotypů, dobře s nimi pracuje a nebojí se rýpnout do výrobce panenek Mattel, Hollywoodu ani do sebe sama. Bavit tě bude taky dynamika ústřední dvojice a kdykoliv se na obrazovce objeví Ryan Gosling, stojí to za to.

Barbie je film pro všechny, kteří si rádi udělají legraci ze sebe sama i ze společnosti, i když možná nenadchne ty, kteří očekávají slaďoučkou pohádku, již sledovali v dětství. Pokud ale tohle očekávání zahodíš, bude tě bavit od začátku do konce.

Kde si film pustit: HBO Max
Délka filmu: 1 hodina 54 minut
Režie: Greta Gerwig
Scénář: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Hrají: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Simu Liu, Issa Rae, Rhea Perlman, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey 

Jestli tě Barbie neláká, možná budeš chtít na dětství zavzpomínat trochu jinak. Pomoci ti může druhý díl animáku Slepičí úlet s podtitulem Zrození nuget. Ten volně navazuje na první film, kdy se partě slepic a kohoutů daří uniknout z kruté farmy a založit nový život. Když se ale jedno z kuřátek ztratí, budou se muset slepice znovu vrátit do pekla a zachránit život své mladé souputnice.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Chceš hektolitry krve, absurdní postavy a vtipné hlášky? Egoistický Drákula ti to dá Co si pustit o víkendu: Chceš hektolitry krve, absurdní postavy a vtipné hlášky? Egoistický Drákula ti to dá 8. prosince 2023 15:00

Podobně jako první díl je i Slepičí úlet: Zrození nuget vtipný animák pro celou rodinu. Ty si zavzpomínáš a zasměješ se vtipným dialogům a mladšího sourozence film potěší jako příjemná víkendová pohádka. A jestli si chceš připomenout původní film, stejně jako dvojku ho najdeš na Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse