Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2023 10:12
Čas čtení 0:48
Ondřej Mrázek

Druhá vánoční pohádka od České televize ovládla sledovanost na Boží hod. „Lobotomie a bicáky,“ hodnotí diváci

Druhá vánoční pohádka od České televize ovládla sledovanost na Boží hod. „Lobotomie a bicáky,“ hodnotí diváci
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE VÁNOCE
Uložit Uložené

Nejsledovanějším pořadem na první svátek vánoční byla nová slovensko-česká pohádka Tři zlaté dukáty. Sledovaly ji více než dva miliony diváků.

Podobně jako se na Štědrý den dařilo v televizi nové vánoční pohádce Klíč svatého Petra od režiséra Karla Janáka slavila podle webu MediaGuru úspěch u diváků (tedy alespoň z hlediska sledovanosti) na Boží hod také nová, tentokrát slovensko-česká pohádka Tři zlaté dukáty.

Doporučeno
Štědrovečerní pohádku vidělo 2,5 milionu Čechů. „Slabší odvar Anděla Páně a absolutní blbost,“ píšou diváci Štědrovečerní pohádku vidělo 2,5 milionu Čechů. „Slabší odvar Anděla Páně a absolutní blbost,“ píšou diváci 25. prosince 2023 9:18

Ta v přímé konkurenci porazila tituly Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (465 tisíc) a Řachanda (409 tisíc) od konkurenčních stanic. Přestože však Česká televize ovládla žebříčky sledovanosti ve dvou nejdůležitějších dnech v roce po sobě, reakce na obě pohádky jsou přinejlepším smíšené.

Na ČSFD.cz mají Tři zlaté dukáty v době psaní hodnocení 55 procent (tedy jen o procento víc než Klíč svatého Petra) a v komentářích se mísí velké zklamání s mírnou chválou. „Krásná slovenská příroda nezachrání plytký děj, v němž chybí pořádný úkol postavený před hlavního hrdinu a nějaká konfrontace,“ napsal uživatel flanker.27. To uživatel Arbiter zvolil daleko strožejší dvouhvězdičkové hodnocení se slovy: „Lobotomie a bicáky.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Na instagramu České televize pak diváci kritizovali rozhodnutí předabovat slovenskou pohádku do češtiny. Nutno však dodat, že v celkovém hodnocení zážitku byli uživatelé sociálních sítí o poznání méně kritičtí, většina novinku zhodnotila tak, že se jednalo o „krásnou pohádku se sympatickými hrdiny“.

Anketa:
Jak se ti líbila pohádka Tři zlaté dukáty?
Pecka, víc takových!
Nic moc a hrozný dabing...
Pecka, víc takových!
49 %
2524 Hlasů
Nic moc a hrozný dabing...
51 %
2660 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse