Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2024 14:17
Čas čtení 0:57
Veronika Ábelová

Kamarádka Willa Ferrella prošla tranzicí, natočili o tom dokument. „Měl jsem o trans lidech nulové povědomí,“ říká herec

Kamarádka Willa Ferrella prošla tranzicí, natočili o tom dokument. „Měl jsem o trans lidech nulové povědomí,“ říká herec
Zdroj: Delirio Films
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Oblíbený americký komik a herec se na filmovém festivalu Sundance vyjádřil k trans komunitě. Jeho blízká kamarádka Harper Steele totiž oznámila svou tranzici teprve nedávno.

Dokument Will and Harper je o blízkém přátelství herce Willa Ferrella a scenáristky Harper Steele, kteří se rozhodnou jet na roadtrip skrz Ameriku. Tomu předcházelo oznámení Harper o tom, že se rozhodla pro tranzici. Na cestu se rozhodli vydat proto, aby novou etapu svého přátelství zpracovali.

Doporučeno
Nová hra Palworld je hitem na Steamu. Pod náporem gamerů padají servery Nová hra Palworld je hitem na Steamu. Pod náporem gamerů padají servery 22. ledna 2024 7:00

Harper je blízkou přítelkyní Willa už 30 let. Dvojice se poznala při natáčení talk show Saturday Night Live, kterou Harper v letech 1995 až 2008 psala. Pro tranzici se rozhodla v roce 2022.

„Před třemi lety Harper poslala e-mail svým blízkým přátelům, kde vysvětlovala, že se chystá podstoupit tranzici. Všichni jsme byli z této zprávy překvapeni a zároveň nadšeni. Každý z nás projevil podporu a lásku, ale otevřelo to několik otázek. Jak můžeme pomoci? Co potřebuješ, abychom udělali?“ řekl Ferrell o tranzici své kamarádky ve Variety studiu pro magazín Variety

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Variety (@variety)

„Ve svém životě jsem potkal několik trans lidí, ale nikoho jsem nikdy neměl ve svém blízkém okolí,“ řekl Ferrell. Také dodal, že měl o trans komunitě nulové povědomí. „Takže to pro mě bylo úplně nové území. Proto si myslím, že je tento film pro nás tak vzrušující a chceme ho ukázat světu. Všichni se můžeme ptát na otázky nebo jen naslouchat, diskutovat a být přáteli na této cestě,“ řekl Will.

„Film vypráví o příteli trans osoby, která musí změnit sama sebe,“ dodala k filmu Harper. Dokument zatím nemá stanovené datum premiéry a usiluje o distribuci na festivalu Sundance.

Domů
Sdílet
Diskuse