Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. ledna 2024 7:00
Čas čtení 0:37
Anna Peclová

Nová hra Palworld je hitem na Steamu. Pod náporem gamerů padají servery

Nová hra Palworld je hitem na Steamu. Pod náporem gamerů padají servery
Zdroj: Pocketpair
ZAHRANIČÍ NEJLEPŠÍ HRY NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Nápor zájemců o hru Palworld od vývojáře Pocketpair boří servery. Společnost už pracuje na jejich opravě. Za prvních osm hodin se prodalo přes milion kopií.

Hra Palworld má za sebou raketové začátky. Během prvního dne od spuštění zaznamenala statisíce souběžných uživatelů, později jejich počet ještě výrazně narostl. Herní servery pod jejich náporem začaly padat. Vývojářské studio Pocketpair o problému ví a pracuje na opravě.

Koncept hry je dle některých stejně strašný jako zábavný. Jedná se o survival akci z pohledu třetí osoby s RPG prvky. Hlavní roli v ní hrají postavičky podobné pokémonům, zbraně a násilí. Pokud máte chuť na jídlo, můžete sníst své pochytané postavičky (tzv. Pals).

palworld
Zdroj: Pocketpair

Hra se zatím nachází ve verzi předběžného přístupu, dosavadní reakce kritiků jsou však spíše kladné. Tvůrci do budoucna slibují nový obsah včetně například PvP soubojů nebo raidů proti bossům.

Podle serveru PC Gamer se hra stala nejprodávanější na Steamu a podle Steam Charts počet souběžně hrajících uživatelů v jednu chvíli přesáhl 1,2 milionu. Za pouhých osm hodin od spuštění hry se prodalo více než milion kopií, po prvním dni už byly prodány dva miliony kopií. 

Domů
Sdílet
Diskuse