Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. ledna 2024 8:30
Čas čtení 2:43
Ilona Hobzová

Harry Potter jako seriál: Shrnujeme vše podstatné o chystaném projektu

Harry Potter jako seriál: Shrnujeme vše podstatné o chystaném projektu
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER HBO MAX NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Kouzelnická série se dočká televizního seriálu na HBO Max.

Společnost Warner Bros. Discovery v dubnu loňského roku potvrdila, že pro fanoušky a fanynky Harryho Pottera přichází nová éra. Společnost oznámila televizní seriál na motivy všech sedmi knih, které napsala J. K. Rowling. Studio se chystá umístit sérii pod svou streamovací hlavičku HBO Max. Refresher ti přináší odpovědi na důležité otázky, které v souvislosti s novým projektem vyvstávají.

O čem seriál bude?

„Nový seriál se ponoří do hloubky každé z kultovních knih, které fanoušky a fanynky nepřestávají bavit po celá ta léta,“ citoval server Deadline předsedu představenstva a generálního ředitele HBO & Max Content Caseyho Bloyse. Podle prvních zpráv by se každá série měla vždy zaměřit na jednu knihu. Bloys však uvedl, že projekt poběží deset po sobě jdoucích let, knih je ale sedm. Přesný počet sérií tak zatím jasný není, studio ale odmítlo spekulace, že by se zbylé série věnovaly Fantastickým zvířatům

Doporučeno
Tvůrci Hry o trůny by prý na seriálu změnili jedinou věc, týká se vedlejší postavy Tvůrci Hry o trůny by prý na seriálu změnili jedinou věc, týká se vedlejší postavy 23. ledna 2024 10:40

Kdo seriál o Harrym Potterovi vytváří?

Mezi těmi, kdo streamovací službě a televizi Warner Bros. předkládají své vize, jsou podle zdrojů Martha Hillier, Kathleen Jordan, Tom Moran a Michael Lesslie. Hillier je spisovatelka a výkonná producentka fantasy seriálu The Last Kingdom. Jordan vytvořila seriál Teenage Bounty Hunters společnosti Netflix. Moran je britský scenárista, který vytvořil seriál Amazonu The Devil's Hour. A Lesslie napsal scénář k filmu The Hunger Games: Balada o ptácích a hadech.

Podle zdrojů Deadlinu nejlepší kandidáti nebo kandidátky postoupí do dalšího kola ve Velké Británii, kde se možná setkají se spisovatelkou J. K. Rowling.

Podílí se na novém seriálu J. K. Rowling?

Odpověď na tuhle otázku už přinesly předchozí odstavce. Dohoda o účasti J. K. Rowling na seriálu byla původně největší překážkou v jeho cestě na filmové plátno. Autorka má ale tvůrčí kontrolu nad jakýmkoli využitím svého díla a se společností se nakonec dohodla loni.

„Závazek Max zachovat celistvost mých knih je pro mě důležitý a těším se, že se budu moci podílet na nové adaptaci, která umožní takovou hloubku a detailnost, jakou umožňuje pouze dlouhý televizní seriál,“ uvedla spisovatelka v prohlášení.

J.K.Rowlingová filmy
Zdroj: Getty Images/Mike Marsland
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse