Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti 8a.
22. května 2024 v 11:00
Čas čtení 2:12
Sponzorovaný obsah

Který batoh na výlet a který do města? Zjisti, na co se při výběru zaměřit

Který batoh na výlet a který do města? Zjisti, na co se při výběru zaměřit
Zdroj: MISHA / Adobestock.com
MÓDA
Uložit Uložené

Jestliže přemýšlíš, jaký druh batohu si vybrat do města a jaký zase na výlety, máme pro tebe zajímavé tipy.

V následujících řádcích si na různé modely batohů posvítíme pěkně zblízka a prozradíme i to, s čím je letos kombinovat. Proto čti dále a pojď si pro inspiraci s námi. Bude to stát za to!

Jaký typ batohu zvolit letos spíše do města?

Do města můžeš volit menší batohy, které zvládnou pojmout nezbytnosti, jako je mobil, peněženka a klíče. Dobrou volbou jsou také smart batohy, které v sobě mohou mít zabudované i otvory na sluchátka apod. V letošní sezóně budou v kurzu kožené městské batohy. Tyto kousky jsou nejen vysoce módní, ale také velmi odolné a v neposlední řadě i tzv. udržitelné. V módě budou také modely městských batohů s lesklými dekorativními prvky. Ty pak mohou ženy i muži sladit také se stříbrnými nebo zlatými šperky, jako jsou hodinky, prsteny nebo řetízky. Kvalitní a módní dámské a pánské batohy najdou zájemci i na ověřeném e-shopu 8a.cz.
 
Zde si vybere trendy kousek i ten nejnáročnější člověk. Do města můžeš batoh sladit např. s džíny s vysokým pasem a s rozšířenou nohavicí. V kurzu budou také trička s potiskem, crop topy a tank topy s širokými ramínky. Ke koženým modelům městských batohů jsou jako stvořené i šaty s rafinovanými průstřihy nebo plisované a trapézové sukně.

batoh
Zdroj: MISHA / Adobestock.com

Který model batohu bude vhodný na výlet a do přírody?

Na výlety a do přírody jistě oceníš odolné sportovní batohy, které jen tak nepromoknou. Vhodné budou i takové kousky, které mají v sobě přímo zabudovanou pláštěnku. Dobré jsou modely batohů, které disponují prsními a bederními popruhy. Díky popruhům se totiž rozloží váha batohu rovnoměrně a nebude tak zbytečně zatěžován tvůj pohybový aparát. U batohů na výlety jsou velmi ceněny i boční síťované kapsy. Do nich můžeš vložit láhev na tekutiny. Dobrou volbou jsou i modely batohů, na kterých jsou našité reflexní prvky. Takový batoh není jen módní, ale také ti poskytne lepší viditelnost v terénu. Velikost batohu na výlety se bude odvíjet od toho, na jak dlouho se do přírody nebo na zájezd vydáváš. Ideálním sportovním batohem je střední model, který pojme i oblečení na převlečení, svačinu a potřebné tekutiny. Na jednodenní výlet si však vystačíš i s malým batohem. Ten by však měl mít alespoň dvě oddělené kapsy. Díky nim snáze oddělíš potraviny od náhradního oblečení.

Jaký design batohu je právě teď trendy?

Aby byl tvůj městský nebo přírodní outfit vyladěný do posledního drobného detailu, měly by v něm být zahrnuty i trendy barvy pro aktuální sezónu. Letos budou v módě přírodní a pastelové odstíny barev. Světle modrý, zelený i oříškový dámský a pánský batoh tak bude v roce 2024 dobrým řešením. Ženy a muži mohou volit i batohy v černém nebo v bílém provedení. Tady jde totiž o barvy univerzální, které z módy jen tak nevyjdou. Také stylový batoh Fjällräven najdeš ve výše zmíněných trendy barvách. Máš tedy z čeho vybírat. Módní městské a sportovní batohy mohou mít na sobě i potisk.

batoh
Zdroj: FranciscoJavier / Adobestock.com


In bude malé logo tvé oblíbené značky, ale také celoplošný potisk. Záleží tak jen na tobě a tvých preferencích. Všeobecně platí, že ke sportovním batohům se spíše hodí potisky a loga a naopak elegantním městským batohům sluší více lesklé dekorativní prvky. Výraznější batohy můžeš sladit s decentním oblečením a naopak minimalistické batohy spoj spíše s pestrobarevnými oděvy či s oblečením se vzory a s motivy. V kurzu budou ty abstraktní či zvířecí a květinové.

Domů
Sdílet
Diskuse