Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Ferwer.
23. května 2024 10:00
Čas čtení 2:06
Sponzorovaný obsah

Jak espadrilky z Pyrenejského poloostrova dobývají svět

Jak espadrilky z Pyrenejského poloostrova dobývají svět
Zdroj: DALL.E/volně k užití
MÓDA PŘÍRODNÍ KOSMETIKA
Uložit Uložené

Espadrilky, lehké letní boty, které si vydobyly místo v šatnících po celém světě, přitom jejich kořeny sahají hluboko do historie. Možná tě překvapí, že první espadrilky byly nošeny už před staletími. Ale víš, odkud přesně tato obuv pochází?

Historie espadrilek je opravdu fascinující a sahá daleko do minulosti, přičemž klíčovou roli v jejich počátcích hrály oblasti Pyrenejského poloostrova, zejména Španělsko a Francie. Zde byly espadrilky původně vyvíjeny jako pracovní obuv pro rolníky a vojáky, kteří ocenili zejména jejich pohodlí a praktičnost.

Výroba těchto bot se tradičně opírala o ruční práci, kdy byly podrážky tkané z juty nebo dalšího přírodního materiálu a na ně byly přišívány plátěné svršky. Tento jednoduchý, ale účinný design zajišťoval, že boty byly lehké a prodyšné, což bylo ideální pro práci a dlouhé nošení ve venkovských oblastech.

S postupem času si espadrilky získaly oblibu i mimo pracovní prostředí, a to díky své univerzálnosti a estetickému původu. Ve 20. století se tyto boty staly populárními v městských oblastech, kde byly spojovány s volnočasovými aktivitami a pohodlným stylem.

Výrobní techniky se postupně modernizovaly, ale základní princip zůstal stejný – zachovat jednoduchost a funkčnost. Espadrilky tak přešly z pracovní obuvi na symbol ležérní elegance, který dnes reprezentuje letní měsíce ve městech i na plážích po celém světě.

Doporučeno
Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší? Velký test kosmetických adventních kalendářů: Jaký je letos ten nejlepší? 27. listopadu 2023 6:00

Espadrilky jsou typ obuvi, který je znám díky svým pleteným jutovým podrážkám a plátěným svrškům, což je ideální pro horké letní dny. Díky jejich jednoduchému, ale přesto elegantnímu designu a schopnosti „dýchat“ se espadrilky staly synonymem letního odpočinku a pohody. Kromě toho, že se jedná o populární volbu pro ženy, jsou dostupné i pánské modely, které nabízejí stejnou míru pohodlí a stylu.

Pánské espadrilky často přicházejí v neutrálnějších barvách a robustnějším designu, zatímco dámské varianty mohou obsahovat více zdobení, jako jsou krajkování, květinové vzory nebo jiné dekorativní prvky.

Různorodost stylů a modelů espadrilek umožňuje, že si každý může najít svůj oblíbený typ, který odpovídá jeho osobnímu stylu a potřebám. Na trhu existují espadrilky na plochém podpatku, s mírným zdvižením, nebo dokonce na klínku, což dává nošení ještě více na výběr.

Kromě tradičních plátěných svršků se některé modely mohou pyšnit koženými nebo jinými materiály, které dodávají botám na unikátnosti a odolnosti. Espadrilky tak přestávají být pouze letní obuví a stávají se módním doplňkem, který efektivně doplňuje mnoho stylů a je vhodný pro různé příležitosti.

V dnešní době, kdy se lidé čím dál tím více zajímají o ekologii, se značky snaží vyrábět módu zodpovědným způsobem. Příkladem může být brazilská značka Perky, která je nabízena na českém e-shopu Ferwer.cz. Tyto espadrilky nejsou jen obyčejnou obuví. Jsou vyrobené tradičními metodami z udržitelných a recyklovaných materiálů. Tím, že si vybereš espadrilky od Perky, nejenže získáš stylovou a pohodlnou obuv, ale také podpoříš snahy o udržitelnější módu.

Doporučeno
Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech 13. září 2023 11:00

Ferwer.cz je místem, kde můžeš najít nejen ekologické espadrilky, ale i další produkty, které jsou v souladu s filozofií ochrany životního prostředí. Tento e-shop si klade za cíl nabízet zboží, které je nejen šetrné k přírodě, ale i sociálně odpovědné. Nabízí širokou škálu zboží od obuvi po oblečení a bio kosmetiku, vše s důrazem na udržitelnost a etický přístup.

Když si vybereš espadrilky od Perky, nejenže získáš kousek skvělé obuvi na léto, ale také přispěješ k lepší budoucnosti naší planety. Je to skvělá volba, nemyslíš? Navíc, s Ferwer.cz můžeš očekávat rychlé dodání a ekologicky šetrné balení. Jsou lepší způsoby, jak začít léto, než s novým párem espadrilek, které ti přinesou radost a pohodlí, zatímco děláš něco dobrého pro naši planetu?

bio kosmetika
Zdroj: Ferwer
Domů
Sdílet
Diskuse