Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2024 v 14:00
Čas čtení 6:22
Ondřej Jarůšek

Duel desetiletí Végh vs. Vémola: Analyzujeme Vémolův gameplan, dostane další K. O.? Koukni na naše predikce k Oktagonu 58

Duel desetiletí Végh vs. Vémola: Analyzujeme Vémolův gameplan, dostane další K. O.? Koukni na naše predikce k Oktagonu 58
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT ATTILA VÉGH BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Největší MMA turnaj v historii domácí scény se odehraje už v sobotu 8. června. Na všechny zápasy jsme se podívali blíž a přinášíme ti predikce, jak by jednotlivé duely mohly dopadnout. Co všechno nás na Oktagonu 58 čeká?

Jak v našem novém rozhovoru řekl spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda, nic většího příštích deset let nezažijeme. Karlos Vémola a Attila Végh míří do odvety, kterou bude sledovat celé Česko a Slovensko a která je tím nejočekávanějším zápasem, jaký se u nás kdy uskutečnil. Pro oba se bude navíc jednat o dost možná poslední zápas v kariéře.

Naplněný fotbalový stadion v pražském Edenu se však může těšit na celou řadu dalších úžasných bitev. Karta je totiž plná hvězd od začátku až do konce. A kromě návratu známých domácích i zahraničních jmen nás čeká i pokračování pyramidy Tipsport Gamechanger, která mezi bojovníky rozdělí desítky milionů korun. Přinášíme ti bližší pohled na celý galavečer.

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix Šéf Oktagonu: Nic většího nezažijeme dalších 10 let, ale je šance, že bude i zápas Végh vs. Vémola 3. Chceme na Netflix 3. června 2024 v 11:00
Karlos Vémola
Zdroj: OKTAGON MMA

Attila Korkmaz vs. Makwan Amirkhani

Turnaj Oktagon 58 otevře rezervní zápas milionové pyramidy Tipsport Gamechanger, o který se postarají veteráni prestižních světových organizací. Německo-turecký bojovník Attila Korkmaz prošel organizacemi jako Bellator či ACB, zatímco jeho finský soupeř Makwan Amirkhani téměř deset let zápasil na půdě UFC. Čeká nás tedy střet ostřílených bojovníků, kteří jsou zárukou velkolepé sportovní podívané.

korkmaz
Zdroj: Oktagon

Finský bojovník Amirkhani je přeborníkem na submise – páčením či na škrcení ukončil 12 ze svých 17 výher. Attila Korkmaz je však držitelem černého pásu v brazilském džiu-džitsu a i on je na zemi extrémně nebezpečný. Ačkoliv Amirkhani patří ve své zemi k legendám, z posledních sedmi zápasů jich šest prohrál a zdá se, že jeho nejlepší výkony jsou již minulostí. Pokud tedy zápas takticky zvládne, měl by Korkmaz v boji zvítězit.

Tip na vítěze: Korkmaz

Doporučeno
Attila Végh reaguje na spekulace o dopingu. Vémolovi i všem lidem, kteří ho obvinili, posílá vzkaz Attila Végh reaguje na spekulace o dopingu. Vémolovi i všem lidem, kteří ho obvinili, posílá vzkaz 2. června 2024 v 9:28

Deniz Ilbay vs. Denis Tripšanský

Německý pistolník Deniz Ilbay ve svém posledním zápase utrpěl první porážku své kariéry, když jej na submisi utáhl Corey Fry. Oproti tomu Denis Tripšanský nastoupí do bitvy se sérií dvou výher v řadě, které ukončil právě na submisi a na které se teď pokusí navázat dalším zeleným políčkem. Deniz Ilbay však bude pořádně velkým soustem.

Ilbay oktagon
Zdroj: Oktagon

Posledního Slováka, se kterým se Ilbay utkal, nelítostně ubil ve třetím kole. Tripšanský se tak svého krajana pokusí „pomstít“, a ačkoliv je považován za outsidera, nic to nemusí znamenat. Kromě dovedností na zemi je totiž slovenský bojovník původně velmi zdatným postojářem a na kontě má i přes 100 zápasů v džudu.

Doporučeno
Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA 2. května 2024 v 11:00

Ani jeden z protagonistů zatím nikdy neprohrál na body, proto nebude žádným překvapením, pokud konec přijde v prvním nebo druhém kole. Pro Tripšanského se však bude jednat o zápas ve vyšší váhové kategorii, než na jakou je běžně zvyklý, což bude výhoda pro favorizovaného německého bojovníka.

Tip na vítěze: Ilbay

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Leandro Silva vs. Amiran Gogoladze

Tady doporučujeme nemrkat. Z Gruzie totiž dorazí snajpr Amiran Gogoladze, který už své soupeře knokautoval za 15, a dokonce i pouhých 10 vteřin. Před limitem ukončil drtivou většinu svých zápasů a v rámci Oktagonu zatím neprohrál.

Gogolazde
Zdroj: Oktagon

Jeho soupeřem se stane brazilský showman „Apollo“, který je pro fanoušky Oktagonu už velmi známým bojovníkem. Je to skvělý boxer, ale zároveň 11 svých soupeřů ukončil na submisi. Zajímavostí je, že ze 40 MMA zápasů sám nikdy nebyl ukončen.

Doporučeno
Bandurko: Survivor ukázal, že mám osobnost. Jako Slovák to teď mám jednodušší Bandurko: Survivor ukázal, že mám osobnost. Jako Slovák to teď mám jednodušší 5. června 2024 v 9:00

To by se však v tomto případě mohlo změnit. O 12 let mladší Gogoladze je skvěle rozjetý, bude mít nemalou výškovou převahu a jeho pěsti téměř nikdy neminou cíl. To je smrtící kombinace, díky které by mohl Silvovi připravit první porážku na K. O. v celé jeho dosavadní MMA kariéře.

Tip na vítěze: Gogoladze

Acoidan Duque vs. Mago Machaev

Fanoušci a fanynky nepřijdou ani o pokračování milionové pyramidy Tipsport Gamechanger. O postup do dalšího kola a o krok blíž k životním penězům se porvou Španěl Acoidan Duque a Rakušan Mago Machaev. Oba ve svých zemích patří k extratřídě, což ostatně prokázali i ve svých posledních duelech.

machaev
Zdroj: Oktagon

Dominantou španělského matadora je boj na zemi a submise. Právě tímto způsobem ukončil už deset svých soupeřů. Zároveň mu však vyhovují i tříkilové bitvy, ve kterých mu nedělá problém soupeře takticky přebodovat.

Mladý supertalent z Rakouska by však měl být jasným favoritem. Ve svém posledním zápase naprosto rozebral zkušenějšího veterána z UFC a potvrdil pozici adepta na celkovou výhru. Za svou kariéru posbíral 14 výher a pouze jedinou porážku. Očekáváme tak, že nezaváhá ani nyní a doručí další chirurgický výkon hodný šampiona.

Tip na vítěze: Machaev 

Miloš Petrášek vs. Kamil Wojciechovski

Jedním z papírově nejvyrovnanějších zápasů na kartě bude duel Miloš Petrášek vs. Kamil Wojciechovski. V posledních letech Petrášek nebyl příliš aktivní, do boje se vrátí po téměř dvou letech. Na druhé straně klece bude stát polský buldozer, který se pokusí prolomit sérii proher. Pro oba zápasníky se jedná o důležitý zápas, který může zásadně ovlivnit další směřování jejich kariéry.

petrasek oktagon
Zdroj: Oktagon

Petrášek má na kontě bezmála dvojnásobné množství zápasů v porovnání se svým soupeřem, a tak by měl mít z pohledu zkušeností určitou výhodu. Klíčové pro něj ale bude psychické nastavení a zda se dokáže i po delší pauze vrátit v dostatečné formě.

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Jak Petrášek, tak i Wojciechovski mají docela působivé skóre z hlediska ukončení. Polák celá tři kola bojoval pouze jednou, a pokud Petrášek vyhrává, tak to bývá výhradně před limitem. Je tak dost možné, že ukončení na jedné či druhé straně se dočkáme i v tomto případě. Ačkoliv jsou šance vyrovnané, mírně favorizujeme českého borce, který by měl být po dalším skalpu hladovější.

Tip na vítěze: Petrášek

miloš petrášek
Zdroj: Oktagon MMA

Mateusz Legierski vs. Akonne Wanliss

Prelims karta na fotbalovém stadionu vyvrcholí dalším duelem v rámci milionové pyramidy, o který se postarají Mateusz Legierski a Akonne Wanliss. Bývalý šampion Oktagonu Legierski dosud v organizaci ještě nikdy neprohrál. Je všestranný bojovník, který dokáže zápasy rozhodovat v postoji i na zemi a aktuálně se veze na vlně čtyř dominantních výher v řadě. I proto je z pohledu bookmakerů favoritem.

Podceňovat Akonneho Wanlisse by však byla velká chyba. Bojovník z Anglie vyniká výbušnou silou a valnou většinu svých zápasů ukončil nekompromisně hned v prvním kole. Nad Legierským bude mít navíc výškovou převahu a do karet mu budou v postoji hrát i delší končetiny. Wanliss má rozhodně všechny předpoklady k tomu, aby se postaral o jedno z překvapení večera a postoupil do dalšího kola pyramidy.

Tip na vítěze: Wanliss

wanliss
Zdroj: Oktagon

Jaroslav Pokorný vs. Shem Rock

Toto bude jednoznačně jeden z nejvyhrocenějších zápasů celého sobotního galavečera. A možná bude pro organizátory dost těžké uhlídat, aby se nezačalo bojovat už v pátek na vážení. Utkat se spolu měli už loni na podzim, ale poté, co Rock zranil českého borce kopem na váze, se boj zrušil. Od té doby mezi oběma vře zlá krev, a proto bude jejich očekávaný duel extrémně napjatý.

Doporučeno
Letní turnaj OKTAGON 59 poprvé na Slovensku: Prohlédni si zápas elit pod širým bratislavským nebem, toto je nabitý fight card Letní turnaj OKTAGON 59 poprvé na Slovensku: Prohlédni si zápas elit pod širým bratislavským nebem, toto je nabitý fight card 10. července 2024 v 9:30

Pokorný patří mezi legendy domácí MMA scény, do zápasu však nastupuje po trpké porážce. Naopak o osm let mladší Rock se může pyšnit skvělou formou. Na půdě organizace Oktagon MMA ještě neprohrál a za sebou má aktuálně dvě vítězství hned v prvním kole. Rock je v tomto boji jednoznačným favoritem a je dost možné, že se fanoušci stanou svědky další rychlé submise.

shem rock pokorny
Zdroj: Oktagon

Tip na vítěze: Rock

David Zawada vs. Marek Mazúch

Veterán největších světových organizací David Zawada otestuje tvrdost slovenského ranaře Marka Mazúcha. Ten je pověstný svými tvrdými údery, kterými dokáže poslat k zemi prakticky kohokoliv, kdo se před něj postaví. Právě na Mazúchovu sílu si tak Zawada bude muset dát největší pozor. Pokud by jej totiž slovenský bojovník dokázal dobře trefit a knokautovat, jednalo by se o největší skalp jeho kariéry.

David Zawada sice v posledních letech střídal výhry s porážkami, ale za svou letitou kariéru čelil i těžším bojovníkům, než je slovenský bijec. V zápase tak bude těžit primárně ze svých bohatých zkušeností, které sbíral i v UFC a které by mohly být v zápase rozhodující. Poslední dvě porážky Zawada utrpěl v prvním kole, v němž bude právě Mazúch nejnebezpečnější, ale německý rodák už zvládl i větší výzvy.

Tip na vítěze: Zawada

mazuch zawada
Zdroj: Oktagon

David Kozma vs. Ion Surdu

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kdo má naše preference v duelu Vémola vs. Végh.
  • Jaký gameplan bude mít Vémola.
  • Co čekat od Davida Kozmy a Iona Surdua.
  • Proč bude klíčové pro Kozmu přežít první kolo.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 161264 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse