Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15?

12. Stella Zázvorková

„A skláři nebudou mít co žrát.“ Poznáváš tuhle větu? Pronesla ji babička z Pelíšků v nezapomenutelném podání Stelly Zázvorkové. I tato populární herečka, kterou jako svou oblíbenou vede na databázi 833 lidí, hrála až do konce svého života v roce 2005. Kromě Pelíšků vypíchneme její role ve filmech Což takhle dát si špenátZítra to roztočíme, drahoušku nebo Babí léto. Za poslední jmenovaný si odnesla Českého lva.

Stella Zázvorková
Zdroj: Česká televize / Zuzana Kovaříková

11. Adina Mandlová

Top 10 těsně unikla prvorepublikové hvězdě Adině Mandlové, kterou si do oblíbených zařadilo 847 lidí. Její jméno plnilo sály, byla hvězdou českého filmu a sexsymbolem 30. let 20. století. Zahrála si v černobílých klasikách jako KristianPřítelkyně pana ministra nebo Hotel Modrá hvězda. Po druhé světové válce byla zatčena a obviněna z kolaborace. Pro nedostatek důkazů byla nakonec propuštěna, velký návrat k herecké kariéře se ale nekonal.

Adina Mandlová
Zdroj: Wikimedia (Creative Commonst)/volně k užití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse