Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2024 v 13:36
Čas čtení 0:53
Ella Petrová

TikTokem se šíří nebezpečný nový trend. Teenageři kvůli němu končí za mřížemi

TikTokem se šíří nebezpečný nový trend. Teenageři kvůli němu končí za mřížemi
Zdroj: Unsplash/Point3D Commercial Imaging Ltd.
ZAJÍMAVOSTI TIKTOK TREND
Uložit Uložené

Door Kick Challenge dostala už minimálně dva teenagery do vazby. V čem bizarní výzva spočívá?

Úřady varují před novým nebezpečným trendem, který v posledních dnech vládne TikToku. Jedná se o výzvu, kdy má člověk zkrátka a dobře kopat do dveří.
 
K zatčení mladíků došlo na Floridě po záběrech, které zachytily chlapce při snaze vykopnout dveře čtyř domů v průběhu dvou týdnů. Oběma je teprve 15 let.

Doporučeno
Bára se přestěhovala na Lanzarote a pronajímá tu apartmán: „Byty tu stojí třetinu toho, co u nás. Život je tu uvolněnější“ Bára se přestěhovala na Lanzarote a pronajímá tu apartmán: „Byty tu stojí třetinu toho, co u nás. Život je tu uvolněnější“ 13. června 2024 v 11:00

Po zatčení jeden z chlapců sdělil policistům, že se účastnili tzv. Door Kick Challenge, ale nikdy neměli v úmyslu skutečně vstoupit do žádné z rezidencí. Policisté na to konto varovali mládež a dospělé před účastí na podobné výzvě.

@livewithjoeshow A trend has been going around Tik-Tok where kids have been kicking in front doors… we wanted to try it out. Watch the whole thing to see who won! #T#THEjoeSHOWT#TjST#TampaT#TampaBayF#FloridaT#TjSS#StPeteC#Clearwater ♬ Firecracker (Instrumental) - Amber Echo


Dále poukázali na to, že existovala vysoká pravděpodobnost, že chlapci mohli být zastřeleni a zabiti, jelikož by majitelé domu mohli věřit tomu, že dochází ke vloupání, a v souladu se zákonem by tak bránili své domovy. „Pokud by k tomu došlo, majitel domu by byl zatížen skutečností, že zabil dva teenagery, kteří se účastnili hloupé činnosti,“ uvedla policie.
 
Mladíci již byli propuštěni do péče svých rodičů.
 
Nebezpečný trend se objevil na sociálních sítích poprvé už v roce 2021, kdy byli lidé natočeni, jak kopou do dveří, v pozadí hraje píseň Die Young od Keshy a oni najednou prchají pryč.

Domů
Sdílet
Diskuse